2021-11-25 2318 浏览
平时食开嘅大型韩式连锁店,总觉得同韩国食的韩餐好大分别,今次决定试下火炭呢间小店,呢间小店系韩国人开嘅,部分职员系讲英文,唔系好识广东话,部分就系香港人餐厅位于火炭坳背湾街,系工厂区,相信主要做街坊生意,在地面行落一条小楼梯就入到餐厅,餐厅播住韩国流行歌曲,例如Brave Girls的Rollin’ ,另外亦贴满左唔同韩星嘅海报今次就叫左韩式牛肉紫菜卷、海鲜葱花饼、烤五花肉,饮品叫左韩国桃味气水同埋桃子椰果特饮前菜方面,除左例牌嘅泡菜同豆芽,仲有鹌鹑蛋配莲藕,咸咸地几好食。韩式牛肉紫菜卷几地道,都似韩国食到嘅。而五花肉放在铁板上碟,肉下面有洋葱加蒜头吸油,令食落唔会太油,一层肥肉一层瘦肉,煎得刚刚好,好脆口,沾上芝麻油,唔觉唔觉好快食哂另外海鲜葱花饼外面脆口,内层的海鲜同配菜都有咬口,推荐试左呢3样都好食,但个人觉得饭面类(之前试过)就一般

另外海鲜葱花饼外面脆口,内层的海鲜同配菜都有咬口,推荐

试左呢3样都好食,但个人觉得饭面类(之前试过)就一般