2024-10-28
自从发现咗呢间有惊喜嘅工厦餐厅,虽然未至于特登走嚟食,不过,今次嚟到火炭忍唔住又上咗嚟。😂上到嚟见到墙上面𠮶餐牌转咗,心谂通常见到新餐牌即系加咗价,点知细心啲睇原来系加咗新嘅菜式,最惊喜就系竟然有啲嘢系减咗价!👍🏼👍🏼好好人𠮶个姐姐话佢哋有新嘢,仲介绍我食烧鸡,我惊食唔哂,同埋讲真我惊啲鸡唔好食,特别系鸡胸,老细都话佢哋啲烧鸡正,外脆内嫩,都系等下次同埋friend 一齐嚟先试。😊最后我点咗黑松露带子虾仁杂菌卡邦尼意粉。卡邦尼意粉系其中一样我经常食嘅嘢,不过好多时因为太多芝士所以好滞食唔晒,加上今日好晏先食早餐,谂住一定唔会食得哂。今日呢碟送到上嚟完全超出我想像。见唔到平时意粉面铺满嘅芝士,望落去几干身,食咗一啖,发觉连口感都唔同。呢碟意粉份量非常足够,但系我竟然全部清晒,只系剩返几只虾尾壳🤣🤣。今日呢个黑松露带子虾仁杂菌卡邦尼意粉,食材新鲜,𠮶三只带子同三只虾都唔系细细只𠮶啲,其实系鲜虾唔系虾仁!😋😋意粉有Al Dante feel,少少烟靭𠮶种口感。我个人好钟意食西芹,但系好怕西芹外面𠮶啲「根」,今日呢碟意粉有好多西芹仲要系非常嫩,唔会有渣。真心讲我觉得呢间餐厅啲员工,真系有用个心
今日呢个黑松露带子虾仁杂菌卡邦尼意粉,食材新鲜,𠮶三只带子同三只虾都唔系细细只𠮶啲,其实系鲜虾唔系虾仁!😋😋意粉有Al Dante feel,少少烟靭𠮶种口感。我个人好钟意食西芹,但系好怕西芹外面𠮶啲「根」,今日呢碟意粉有好多西芹仲要系非常嫩,唔会有渣。真心讲我觉得呢间餐厅啲员工,真系有用个心嚟做嘢!👍🏼👍🏼😘😘不过如果你唔钟意西芹,我估可以同佢哋讲少西芹。😊
今日呢餐有汤有热饮,碟意粉仲好大碟,新价钱$78冇加一,相当抵食。👍🏼👍🏼😋😋😋
P.S. 等紧碟意粉𠮶阵,见到墙上面有写住香港制造、香港口味嘅曲奇饼介绍,仲话有不同口味,我怕肥,唔系好敢食,😅😅佢哋话系用进口牛油做,结果我都帮衬咗。😊我试咗原味、芝麻同伯爵茶口味,我钟意佢哋啲曲奇唔会「油淋淋」,唔会整到只手污糟晒!又冇一阵好浓嘅牛油酥味,而且唔会太甜。蝴蝶酥细细块,都系唔太甜。😊
呢度啲曲奇口感松得嚟唔会一咬就成块饼碎晒,唔太油又唔太甜,我个人觉得系较为健康嘅曲奇,实净嘅独立包装,仲要每块包装上面都有到期日,包装细细pack,唔使监自己自己买一大罐食好多。🤣 超贴心!🫶🫶👍🏼👍🏼