2024-03-08 58 浏览
今日收到朋友邀请,去咗土瓜湾一间新开嘅茶餐厅食饭,个舖头名好得意叫有间茶记响附近。入到去个经理推介我哋食佢哋厨房嘅拿手小菜正宗海南鸡 - ❤️❤️❤️❤️❤️ (5❤️满分)经理介绍海南鸡喺厨房自己浸,每日都新鲜制造,最出色系佢嘅姜蓉酱汁,有厨房自己打嚟,啲鸡画得来又唔太肥,配埋个荷叶饭真系好正。火焰奄仔蟹 - ❤️❤️❤️❤️❤️ (5❤️满分)之前喺其他舖头都食过,不过呢间嘅奄仔蟹好唔同,听厨房讲佢哋会用早去浸到佢哋醉,再用盐去焗,所以啲蟹肉非常之有酒味。最重要出嚟𠮶吓只蟹仲会有火,打卡一流。鲜菠萝柚子斑腩 - ❤️❤️❤️❤️(5❤️满分)呢个几特别,因为食𠮶阵时要夹埋啲菠萝一齐食,先至会有层次感,唯独美中不足系见斑腩太大块,如果切细啲就完美。虾膏海鲜炒饭 - ❤️❤️❤️❤️(5❤️满分)外观打卡一流,而且炒饭非常干身,而且食得出好重虾膏味道。值得一试。整体来讲,完全唔似茶餐厅,似一间小菜大排档,夜晚气氛一流,而且非常干净。

入到去个经理推介我哋食佢哋厨房嘅拿手小菜

正宗海南鸡 - ❤️❤️❤️❤️❤️ (5❤️满分)

火焰奄仔蟹 - ❤️❤️❤️❤️❤️ (5❤️满分)

鲜菠萝柚子斑腩 - ❤️❤️❤️❤️(5❤️满分)

虾膏海鲜炒饭 - ❤️❤️❤️❤️(5❤️满分)

正宗海南鸡
鲜菠萝柚子斑腩