2024-03-27 1397 浏览
前几日系最热嘅3月日子,我个fd竟然话要去打边炉🤣唔好以为佢叫做九龙城同捞同煲,其实佢系喺鹅颈桥附近。我哋拣咗火焰鸡煲,呢个煲有两种食法,首先侍应会点火,食咗鸡煲先,之后就会加入汤底变成火锅。鸡煲可以自由选择辣度,少少麻辣,非常香口,有镬气,半只鸡share嘅话可能唔够。特级本地牛肉、手蛋牛肉丸、牛舌,每样都系鲜红色,冇雪藏味道,唔会出水,睇得出用咗靓料。本地牛肉嘅油脂分布平均,又有牛味,牛舌干净爽口,牛肉丸扎实。除咗牛之外我哋仲叫咗脆鲩鱼片,以及招牌嘅老友鬼鬼(油炸鬼墨鱼滑),鱼片都新鲜,老友鬼鬼好有特色,墨鱼滑弹牙同埋油炸鬼松脆,性价比之选。食完火锅后会送啫喱甜品,好耐冇见过小油伞纸啦。老细话送多个糖不甩比我地,佢会将糯米糕放入火锅入面煮,再沾花生糖粉,呢个仲好食

我哋拣咗火焰鸡煲,呢个煲有两种食法,首先侍应会点火,食咗鸡煲先,之后就会加入汤底变成火锅鸡煲可以自由选择辣度,少少麻辣,非常香口,有镬气,半只鸡share嘅话可能唔够。

• 糖不甩
  • 老友鬼鬼