2014-09-24
见个fd生日,3个去食好d!第一次去呢d餐厅,真系唔同d,所以要打下食评~系到见到openrice book枱有85折,即刻打电话去~个阵佢话有室外座位对住维港,又唔系太热,所以拣左坐出面~而且我谂会冇咁多人,唱生日歌好似冇咁老尴尬 叫左牛肝菌烩饭 同青口 同埋生日要食ge火焰雪山!上面个系牛肝菌烩饭~ 上面有1d风干嘅冬菇同埋干芝士饭好香!好浓味!正!d干冬菇同埋淋ge饭一齐口感好丰富~饭唔会好痴口好埋1pet pet!仲「好有菌味」跟住黎ge 即煮青口原来仲有4个包连埋~个样好似生煎包饮啖汤先~有d 酒味~今次都有d蒜片,但系加埋d酒味我又几like~青口都ok爽口,冇怪味(平时出去食,有d有阵味)试埋个包~~原来个包唔系流ge都好好食!点d汤好夹~同埋一d都唔油!好惊喜跟住其实先系主角~登登登登~ 火焰雪山!个waiter仲会系你面前点火~好开心呀!仲要个火唔系好细~ 好劲!d 蛋白好好食,唔太甜,好快食到入面有云尼拿雪糕~同埋个底都唔会有一阵酒精味!我地3个都差d食唔晒~真系不得了
叫左牛肝菌烩饭 同青口 同埋生日要食ge火焰雪山! 上面个系牛肝菌烩饭~ 上面有1d风干嘅冬菇同埋干芝士
跟住黎ge 即煮青口
原来仲有4个包连埋~个样好似生煎包 饮啖汤先~有d 酒味~今次都有d蒜片,但系加埋d酒味我又几like~
青口都ok爽口,冇怪味(平时出去食,有d有阵味)
试埋个包~~原来个包唔系流ge
都好好食!点d汤好夹~同埋一d都唔油!好惊喜
跟住其实先系主角~
登登登登~ 火焰雪山! 个 waiter仲会系你面前点火~好开心呀!
仲要个火唔系好细~ 好劲! d 蛋白好好食,唔太甜,好快食到入面有云尼拿雪糕~同埋个底都唔会有一阵酒精味!
我地3个都差d食唔晒~真系不得了
题外话/补充资料:
OPENRICE订位85折!