2024-08-19
餐厅环境比较暗,一入去见到有好大嘅卡位,睇嚟都几有气派。但系当日我被安排到后边偏厅嘅角落,就系普通嘅二人餐枱,感觉唔算高级。🤔面包:上台时觉得个样好靓,好好味咁。但系食落,又同平时面包舖果种软软嘅餐包唔系好大分别,不过就偶然有啲粒粒盐嘅口感,增加咗一点趣味。但overall 同正常餐包冇咩分别。牛油亦都较淡,冇咩特别。👌🏼Maryland Crab Cake :蟹饼都有丝丝嘅口感,但系属于偏粗𠮶种,唔算特别绵绵丝丝嘅口感。属于正常好味,但唔算惊喜。👌🏼Steak Tartare :血红色嘅牛肉tartar,味道酸酸甜甜,口感同味道都系正常。就咁食就单调啲,捞埋鱼子酱,就会多咗个层次。Lobster Bisque :饮第一啖,就觉得咦,同平时一般饮到嘅龙虾汤唔同㖞!佢系比较清爽嘅感觉,唔系非常平时龙虾汤𠮶种heavy 又低沉嘅感觉。佢清爽得来又够鲜甜。入面都有几粒龙虾肉,都爽口弹牙。又有啲唔同Dill 香草,加咗啲唔同嘅层次。整个龙虾汤都多嘢食又好味。推介! Delmonico Ribeye (+298 for 2 person)二人份量嘅火焰🔥牛扒上台驾势十足,熊熊烈火着咗火咁样。第一
🤔面包:
👌🏼Maryland Crab Cake :
👌🏼Steak Tartare :
Lobster Bisque :
二人份量嘅火焰🔥牛扒上台驾势十足,熊熊烈火着咗火咁样。第一啖未食,已经闻到好香嘅烟熏味道。食落去个牛扒系非常嫩滑,好有和牛𠮶种软腍腍嘅口感,但又唔会觉得好油好肥。软腍得来又有牛肉味。呢个牛扒整得好perfect, 都冇咩好挑剔。
餐厅仲提供咗唔同味道嘅盐俾大家玩吓。不过个扒本身都好够咸,再加上唔同盐玩就觉得太咸。如果餐厅想客人可以试下唔同调味嘅效果,可以本身调得淡一d,就可以试多d唔同嘅盐了。
另外都有黑椒汁,就好一般,可以不理。仲有个所谓牛骨髓汁,好似牛油味,加同唔加都冇咩分别。
🤔Steak Fries 薯条
普普通通。比较厚身。但系入边又唔系做得好软熟,偏粉嘅口感。有松露酱点。有少少香草,不过味道唔突出。
👌🏼Creamed Spinach 芝士菠菜
味道浓郁,味道唔错,偏Heavy。
👌🏼New York Cheesecake
芝士蛋糕:正正常常,都算软滑。
Strawberry Sundae
劲普通嘅芭菲,冇诚意,唔似系高级餐厅水准。
整体嚟讲,龙虾汤同火焰牛扒都系非常出色。其他就普通。呢个2人份量嘅Delmonico Ribeye 火🔥牛扒,可能系我食过最出色嘅牛扒之一,缺点就只系贵啰,唔可以成日食
环境:★★★★☆
食物: ★★★★☆