2018-07-20
今日朋友话要带我地去食正野,话呢间食海鲜刺身打边炉够哂正㖞,一定要介绍我地食下。呢间位于大角咀,系旺角mtr 行几分钟就到,唔难揾。去到门口大大个招牌,贴满海鲜刺身海报!好似又几正。仲话9.30后入座仲有8折添呀!👍环境都ok,俾左卡位我地坐,够阔落!都好多人黎食!我地就拣左个:胡椒猪肚鸡锅(半只)。个锅本身都有粟米,红白萝卜等等,所以都好甜!猪肚同鸡就分另上,咁都几好,唔洗一次过滚,唔洗怕滚到好老。半只鸡份量都够,要留肚食其他!😋鸡件都好嫩滑,鸡味重!胡椒猪肚够哂爽口,而家食落无腥味,洗得够干净👍黎到点可以唔食刺身!😛叫左三文鱼腩刺身,同见呢度有水母刺身食,咁特别,所以又叫黎试下喇!😛超肥美既三文鱼腩!😍睇见都流口水!有8块厚切!食落真系好鲜甜,好正!好多鱼油,系口溶化咁!水母原来可以当刺身食都系第一次!佢仲配左一个柠檬汁既豉油,沾少少酸酸甜甜,口感又几好几惹味,食落好爽。手切新鲜肥牛(大),真系好大份。手切肥牛,切得几靓,每块都好平均,唔会话好散太薄!食落口感饱满。肥牛够新鲜,比平时食到的更有牛味!好嫩肉!个牛够好味,唔洗再沾豉油都够哂味!👍👍真系正。朋友点了窝笋,我都系第一次食,
环境都ok,俾左卡位我地坐,够阔落!都好多人黎食!
我地就拣左个:胡椒猪肚鸡锅(半只)。
个锅本身都有粟米,红白萝卜等等,所以都好甜!
胡椒猪肚够哂爽口,而家食落无腥味,洗得够干净👍
黎到点可以唔食刺身!😛
超肥美既三文鱼腩!😍睇见都流口水!
有8块厚切!食落真系好鲜甜,好正!好多鱼油,系口溶化咁!
手切新鲜肥牛(大),真系好大份。
朋友点了窝笋,我都系第一次食,原来咁好味。
佢有d似露笋既味道,但咬落唔似露笋咁,不是爽的。
再配呢个汤底,食落好甜又多汁!😋😋好味。
最令人惊喜系:虾丸拼墨鱼丸!自家制的!
比系出面食到的更足料更弹牙!虾丸由好多虾肉整成一粒,虾肉好够鲜味!😍😍食到我地赞口不绝!
即炸响铃 😆打边炉唔可以缺少!
仲要新鲜即炸,热辣辣的!👍加分
响铃炸得相当脆身又大件!真系好满足!😍
仲叫左竹蔗水清清热气,味道唔会话好甜。岩哂我口味!
最后仲送左水果我地吃添!😋好清甜呀!