2022-12-08 166 浏览
又出动揾好到好嘢食😚今次近近地揾到一间台北车站食美食😉去唔到台湾都可以感受下去左台湾咁🤭入到去有啲坐位整到好似火车车厢咁,仲有好多幅火车画🤩两兄弟好开心😆一入到黎就叫左两杯台式饮品🧋草莓珍珠奶茶同埋香芋珍珠奶茶,两杯颜色好吸引味道亦都唔错👍🏻之后见到有酸菜鱼片好似好正咁😆咁就叫嚟食呀,估唔到佢个汤都几浓仲有少少微粒好开胃😋佢嘅鱼片好滑好味😍仲好大窝👍🏻我哋好钟意食鱼香茄子,所以我哋叫咗个鱼香茄子煲,好有镬气之余咸鱼味亦都好出😋当然亦都要试台式嘅柯仔煎,估唔到佢外脆内嫩,每一只蚝都几大只仲好鲜甜,如果我有多一个胃我一定叫多一份😆细佬就试台湾香肠,都唔错呀,我夹埋生蒜片一齐又另一番风味😚哥哥就叫左个台湾牛肉面,佢拣咗阳春面底汤,汤底好浓既牛肉味,份量都好大,牛肉同配菜都好多好抵食👍🏻我就拣咗一个香芋地瓜丸,佢同我出边食嘅好唔同,炸得好软熟同埋好香既香芋味,好好味🤤整体都好满意,因为我哋本身都好钟意台湾美食😚

细佬就试台湾香肠,都唔错呀,我夹埋生蒜片一齐又另一番风味😚

好好味🤤

整体都好满意,因为我哋本身都好钟意台湾美食😚