2022-01-02
之前几日天寒地冻,最适合食d热辣辣嘅野暖下个胃,食烧鱼就最适合啦!Megabox嘅哩间渔牧,听个名都知道嚟到要食鱼😂,当晚几乎枱枱都有order烤鱼,睇嚟系必食项目😆。中意佢从鱼🐟嘅种类、到口味、配菜都可以自选,一定拣到最适合嘅口味❤️。我地就胆粗粗试咗最火辣🌶🌶🌶嘅火热香辣清江鱼(HKD298),上枱时哇一声,因为条鱼同个盘都超级大,份量真系好充足!鱼肉经烤香后再放入,配菜包括莲藕、土豆、薯粉、芽菜,再撒上满满芫荽,闻到已经食指大动。鱼肉🐟处理得很干净,肉质厚实,汤底岩晒嗜辣🥵人士,最煮越辣越香,片片鱼肉亦浸满辣汁,最后个土豆片🥔真系好好味,薄切吸收汤汁精华!真系会食到出汗🔥。如果唔中意食辣哩款可能就唔岩你,不过唔紧要,还可以选择蒜香、柠檬番茄、冇咁辣嘅酸辣味等等……小菜方面我最爱系青瓜伴海蜇(HKD48),青瓜🥒麻香味重,海蜇爽口弹牙,必食👍🏻!麻辣肾片(HKD48)香辣惹味,青瓜再次点睛👍🏻👍🏻。香甜爽口菜🥗(HKD32)有d惊喜,原来个爽口菜同芝麻酱沟埋都可以有火花,以后可以自己试下整㖞😆。椰青🥥(HKD39)一定要点啊,因为食香辣鱼好需要佢嚟解辣😆,青柠柚子冰🍋(HKD29)就
麻辣肾片(HKD48)香辣惹味,青瓜再次点睛👍🏻👍🏻。
椰青🥥(HKD39)一定要点啊,因为食香辣鱼好需要佢嚟解辣😆,青柠柚子冰🍋(HKD29)就中规中矩啦!
哩度环境都算清幽,内里装修以深色为主,配以红色点缀,感觉高雅,适合同亲朋戚友👯♀️👯嚟聚餐。