2018-05-20 145 浏览
系fb见到有关呢间铺既post,瘾唔住约朋友黎试下。无留意开门时间,1点9已经到左,都未见开闸,吓亲以为今日唔开,但好在到2点就即时开左门,好准时既老板。去到花多眼乱,又热又渴,想食啲冻野先,先叫左个布丁本身以为系原味布丁底加啲榴梿肉,但原来系成个都有榴梿味,应该系用打溶左既榴梿肉整既,入口每一啖都有榴梿味,有惊喜!之后系榴梿卷同榴梿米饼之间拣左少见啲既米饼,因为岩岩开铺,部机未ready,都等左一阵。一场黎到拣左个猫山皇米饼,老板用机整完,临上碟之前用火枪烧过,入口暖暖地,表皮脆脆地,个米饼口感想唔到既烟韧,我钟意!里面系打溶左既榴梿肉,啖啖都系榴梿味,实在系正!!虽然天气好热,但食呢个绝对唔后悔!之后叫多左个榴梿泡芙心知泡芙对呢类小铺黎讲系比较难控制,首先系泡芙皮唔脆,系典型放题食既泡芙皮,相信都唔系自家制。个榴梿馅都唔够榴梿味,同埋雪味比较重,对呢个系比较失望。同场见到有人买1盒盒既猫山皇榴梿肉,细细盒既$160,以猫山皇而言都系正常价,铺头都系跟重量定价钱,放便唔驶自己拆榴梿肉吧!铺头空间好细,主要系坐系路边,铺内只有1张2人枱,加上呢个天气,真系要夜晚有啲风先好黎。见到铺内都
榴梿布丁

猫山皇米饼

之后叫多左个榴梿泡芙
榴梿泡芙

见到铺内都有榴梿冰皮月饼同一啲冬日限定既榴梿甜品推介,下次可以再试同再回味猫山皇米饼。
2018-05-20
榴梿布丁