招聘中
$17,000+
月薪
$18,000+
月薪
更多好工 (5)
最近小编在台生活嘅好友返咗香港探亲昨夜相约佢食晚饭搅笑嘅系佢起台湾日日都食台湾野但返到香港佢又唔抗拒食台湾菜因为佢觉得有港味嘅台湾菜会啱口味啲既然系咁就拣左铁牛一齐试吓啦 因为小编都未试过呢间台菜7:15PM到而家座无虚席等左一阵店员好好人安排左卡位俾我地坐见到铁牛最hit推介就系台式小火锅我地谂好晒叫咩就share食人气首选台湾本味麻辣鸭血锅配安格斯牛肉片另加钱转左卤肉饭一黎到卖相已经好吸引店员帮忙点火之后好快就滚起来配料好丰富有成十几款食物起个锅麻辣汤底果然醒胃 虽辣但有麻香 味道浓郁同火锅最夹鸭血切得厚厚地咬落好滑有口感朋友都赞不绝口话同起台湾食的一样芋头贡丸好厚实爽弹米血糕、蜂巢豆腐、响玲、蟹柳、粉丝、娃娃菜同金菇好入味好正仲有燕饺、雪枝扬、冬菇同生菜…两个女仔食都好足够麻辣担担牛肉干拌面呢个麻辣相对火锅果种辣又好唔同因为佢嘅芝麻酱中和了麻辣嘅味道所以食到微辣嘅朋友都可以食呢个最惊艳小编嘅系旧牛肉同牛筋虽然系厚身但炆得好入味好淋软个拌面亦好弹牙有𡁻劲整体好好食 难怪系推介小食分别叫左盐酥鸡拼夜市小香肠和盐酥小拼盘(盐酥鸡、蕃薯、花枝丸)因为我地都好喜欢食香口野其中小香肠真系必食
最近小编在台生活嘅好友返咗香港探亲

虽辣但有麻香 味道浓郁同火锅最夹
鸭血切得厚厚地咬落好滑有口感
朋友都赞不绝口话同起台湾食的一样
芋头贡丸好厚实爽弹
米血糕、蜂巢豆腐、响玲、蟹柳、粉丝、娃娃菜同金菇好入味好正
仲有燕饺、雪枝扬、冬菇同生菜…两个女仔食都好足够

呢个麻辣相对火锅果种辣又好唔同

好欣赏个枝装盖掩packing好卫生
两款都好有台的甜味又好足料

黄灯木系环境好温暖舒适
一个好好相聚分享美食的晚上

铁牛台湾牛肉面 (希尔顿大厦)
尖沙咀加连威老道96号希尔顿大厦LG楼28号舖

#铁牛台湾牛肉面 #香港 #尖东 #台湾菜 #台式 #牛肉面 #鸭血锅 #台式火锅 #盐酥鸡 #拌面 #hk #hkfoodie #tst #taiwanstyle #taiwanfood #beefnoodles #taiwanhotpot #taromilktea #bubblestea #duckblood #maphk2021 #chickennuggets #yummy #dinner #eateateat #CHUZZZJOUNREY #gracechuma #fattygirl #iloveeating
盐酥鸡拼夜市小香肠
台湾本味麻辣鸭血锅
盐酥小食拼盘
闺蜜红豆珍珠奶茶(左)大甲椰椰芋香(右)
2025-01-24
盐酥鸡拼夜市小香肠