2017-08-26 80 浏览
印象中比较少去到黄埔区食火锅,今日去到黄埔花园商场,发现呢间酒家做紧火锅优惠,就一行人入去食返餐。菜单上火锅材料选择都几多,挑选左牛骨汤底后,先叫左两只红烧乳鸽医医肚。新鲜即叫即炸,上枱时够晒香、而且肉质细嫩,肉汁丰富。之后,火锅汤底黎到,当然要立即品尝牛肉拚盘,手切肥牛肉美香浓,系浓汤中快滚半分钟,立即品尝到嫩香入口即溶嘅感觉、牛粒选用靓料嘅安格斯牛肉,纹理分明,新鲜无杂质; 而牛脷带有爽劲嘅口感,亦系值得品尝。而鳝片亦系新鲜即㓥,鱼皮嫩滑、鱼身白析爽脆,唔需要滚太耐,都食到海鲜嘅鲜味。最后有手打肉丸(鲜虾、鲮鱼、牛肉),唔系加工食物,而系有真材实料嘅丸类,每一粒感觉都好实在,都有新鲜嘅海鲜或鲜肉加入在内,弹牙无比。
2017-08-17