2021-12-20
之前见网上唔少人分享哩间火锅店,有玩味之余打卡又靓,于是同老公一齐嚟食宵夜😆。睇餐厅名已经知道老板一定系个有创意嘅人,整体装修好似古代御膳房咁,坐低即刻望到"圣旨",menu又玩久阳神功又玩饱暖思牛肉,未食已经笑咗。锅底嚟个黑胡椒炒蚬鸡汤锅(HKD268),鸡煲风味加上粒粒肥美蚬肉😍,食之前职员会浇上玫瑰露酒,在火苗中炒香,未开始火锅之前食,惹味🤙🏻。食食地开始觉得咸,叫工作人员加上鲜美鸡汤底(留意返哩个锅底系冇鸡嘅),就可以食热辣辣嘅打边炉喇!肉类拣咗极品四国牛肉拼盘(HKD498),摆盘精美,包括日本飞驒和牛、澳洲和牛、本地手切牛肉同顶级雪花肥牛,一次过满足你几个愿望!和牛雪花分布均匀,肉味都算浓郁,浸落汤几秒已经食得,点埋个自制火锅酱料,都唔错丫。至于个蔬菜拼盘(HKD88)吸收成个汤底嘅精华,全部大大棵,不过食完有d口渴,要饮返樽加多宝中和返😂😂😂。总体味道不错,但价格偏贵。想食嘅朋友仔可以留意返9:30之后入座有75折,咁就可以食多碟喇😆。