2022-12-01
最钟意就系打边炉㗎喇😍,天气凉左,就当然问埋屋企人一齐出去打边炉啦, 今次我哋去咗铜锣湾食胡炉火锅😘-我哋今次叫咗花胶鸡汤😍,个汤底非常知足料 汤底好鲜甜,入面仲有好多花胶同埋鸡,鸡肉都非常之嫩滑😘,好滋润💯-牛肉方面,我哋叫咗个拼盘,😋😋一次过可以试晒几种唔同嘅牛肉,分别有安格斯牛👍🏻,牛舌心,手切牛颈椎,牛胸爽,霜降牛粒等等😊-我哋叫咗个饺子拼盘 全部都好新鲜💯,分别有韭菜饺,西芹猪肉饺,黑松露蟹肉饺,XO鲍鱼虾饺 等等,我最钟意食嘅就系XO鲍鱼虾饺 超级香浓😋❤️-我哋叫咗手打丸拼盘😘,分别有香芹牛肉丸,手打墨鱼丸、手打虾滑,黑松露墨鱼丸,手打丸方面我最钟意食嘅就系黑松露墨鱼丸,黑松露味非常之浓郁,而且超级弹牙爽口💯❤️-我哋仲叫咗黄金炸鱼皮 新鲜热辣出炉非常之酥脆😋,浸一浸落去食💯最后,我哋叫咗蔬菜拼盘,汤底嘅鲜甜味配上蔬菜,吸晒啲精华好好味😍-。
我哋叫咗个饺子拼盘 全部都好新鲜💯,
我哋仲叫咗黄金炸鱼皮 新鲜热辣出炉
非常之酥脆😋,浸一浸落去食💯
。