2019-09-21 1386 浏览
今晚同8个朋友仔去打边炉食鸡煲放题,所以一早打电话预先book定位。不得不赞经理服务态度好好,本身book左7点半,未齐人都可以入去座先。本身限时两个钟,但都俾我地延迟计入座时间(可能平日卦😂)。锅匠好容易揾到,距离地铁站几分钟,楼下有块大招牌,又有电梯直到,好方便👍🏻一入到去,环境几日式feel,感觉都干净企理。坐底之后,员工就拎左一盘酱料俾我地调味。酱料方面,都系大路既野,例如葱,蒜,麻油等等。我地选择了花胶鸡汤锅,同重庆鸡煲锅。重庆鸡煲锅有好多鸡够我地分黎食😋我地叫左小辣,口味偏重,食到个嘴有麻既感觉。花胶鸡汤锅都几好,清清地,岩我地唔辣得既人。本身平均每人$158,我地加$38(位)升级火锅放题优惠,可以点选美国S.R.F.和牛及羊卷肉。呢个升级一定要加,牛牛好好味,口感不错。其他打边炉材料,就可以到隔离柜自己拎。选择唔多,但基本既都有齐,例如丸类,蔬菜类等等。另外,佢有甜品柜,因为太饱所以就冇试到糕点。有食到糯米糍同雪糕,味道偏甜,不太推介。总括而言,锅匠系一个平价任食火锅既选择,整体黎讲我都好满意。

花胶鸡汤锅
重庆鸡煲锅