2019-09-21 1386 浏览
今晚同8個朋友仔去打邊爐食雞煲放題,所以一早打電話預先book定位。不得不讚經理服務態度好好,本身book左7點半,未齊人都可以入去座先。本身限時兩個鐘,但都俾我地延遲計入座時間(可能平日卦😂)。鍋匠好容易搵到,距離地鐵站幾分鐘,樓下有塊大招牌,又有電梯直到,好方便👍🏻一入到去,環境幾日式feel,感覺都乾淨企理。坐底之後,員工就拎左一盤醬料俾我地調味。醬料方面,都係大路既野,例如蔥,蒜,麻油等等。我地選擇了花膠雞湯鍋,同重慶雞煲鍋。重慶雞煲鍋有好多雞夠我地分黎食😋我地叫左小辣,口味偏重,食到個嘴有麻既感覺。花膠雞湯鍋都幾好,清清地,岩我地唔辣得既人。本身平均每人$158,我地加$38(位)升級火鍋放題優惠,可以點選美國S.R.F.和牛及羊卷肉。呢個升級一定要加,牛牛好好味,口感不錯。其他打邊爐材料,就可以到隔離櫃自己拎。選擇唔多,但基本既都有齊,例如丸類,蔬菜類等等。另外,佢有甜品櫃,因為太飽所以就冇試到糕點。有食到糯米糍同雪糕,味道偏甜,不太推介。總括而言,鍋匠係一個平價任食火鍋既選擇,整體黎講我都好滿意。

花膠雞湯鍋

重慶雞煲鍋
美國S.R.F.和牛
羊卷肉
2019-08-28 863 浏览
話明2小時任食,雪糕都未食完就話夠鐘,叫我地出去食。雞煲一啲都吾好食,得個咸字,無麻,無辣。菜類,丸類,肉類選擇款式非常少,車羅卜都無。炸魚皮勁大油益味,d雪糕ge味好奇怪,紅豆就好少少。
話明2小時任食,雪糕都未食完就話夠鐘,叫我地出去食。
炸魚皮勁大油益味,d雪糕ge味好奇怪,紅豆就好少少。
2019-08-26 659 浏览
今日同一班朋友約咗去食雞煲,呢間吸引之處就係佢啲雞係可以任添㗎而且食完雞煲之後嘅打邊爐材料亦都可以任添,正呀!一上到去上面環境都唔錯,個feel次日式嘅餐廳多啲,一啲都唔似係食雞煲嘅。而嗰度嘅侍應服務態度都好唔錯喎,成日都留意我哋有啲咩需要,只可惜嗰度嘅衛生就有少少差,因為我哋當日都有幾次見到一啲細曱甴但都feel到嗰度嘅侍應唔係咁好意思,所以佢哋嘅服務態度都好好。講返食物方面啦,其實佢個雞煲真係唔錯架,我哋總共添左成兩三次,其實都真係幾抵食,不過佢打邊爐嘅材料就麻麻哋,而且食完雞煲之後諗住加湯打邊爐,但發現個湯係冇乜味架,所以我諗下次都係食雞算啦。最後其實仲有甜品任食,包括雪條同埋雪糕仲有雪米糍,不過味道就普通。
而且食完雞煲之後嘅打邊爐材料亦都可以任添,正呀!

2019-08-20
2019-08-14 535 浏览
今次試多啲打邊爐方面.位置方面:位於旺角飛達商業中心, 要行上, 唔係好顯眼. 等待時間方面:630左右到, 即刻入得. 730開始有book左枱既人入場.一埋位就有一盤野我地自己落豉油同配料。海鮮好正,無臭味無大陣腥味,酒類都好平,吾貴,飲返一兩半價錢都好合理的。美國SRF和牛,肉質嫩滑,但無牛肉味,感覺同澳洲牛無得比,不過勝在平,還是ok的。除左食牛,火鍋品種都有二十多種,海鮮種類都有幾種,仲好新鮮。其他任食配料就麻麻, 不但要落單而且款式就無咩,沒下次。
2019-08-07
Great place for a great time with a bunch of friends! Great variety of food and drinks available including all kinds of meatballs, veggies, instant noodles and soft drinks and beer. First of all you start with a chicken pot and after you finished, you can either add more chicken or change to a hotpot. We ordered a fish maw soup base (highly recommend) and some pork and beef slides. It’s like an all you can eat hotpot so we ordered some more when we finished what we have on the table. The staffs are really nice and friendly too.
2019-07-12
2019-05-31 1543 浏览
今次係第2次食, 貪佢人流比較少, 可以即到即有位. 上次食雞煲味道唔錯, 可以再戰, 今次試多啲打邊爐方面.位置方面:位於旺角飛達商業中心, 要行上1層, 唔係好顯眼. 等待時間方面:630左右到, 即刻入得. 730開始有book左枱既人入場.一埋位就有一盤野我地自己落豉油同配料.雞煲方面:雞煲 - 因為個人唔食洋蔥, 所以嗌咗走洋蔥, 上次有幫我走, 但今次冇走到, 好彩洋蔥味唔太強烈. 雞仍然係非常入味, 幾好食, 但係食到尾啲雞有少少咸. 另外, 可以任加雞.邊爐方面 (比較遜色):有雞﹑魚 (腥腥地)﹑蜆 (啲肉好散)﹑象拔蚌 (味道怪怪地)﹑蟹柳﹑魷魚﹑牛柏葉 (好好食, 拎左2轉)﹑金菇﹑廚師腸﹑油麥菜 (苦苦地)除此之外, 仲有其他食物可以拎, 有丸﹑並他菜類, 等等, 種類唔係好多選擇.環境方面:店舖唔太大, 大概有廿零三十張枱左右, 裝修有啲日式feel, 有2部電視播緊日文歌既mv, (有求婚大作戰!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) 因為今次比較早去食, 所以staff就比左張6人枱我地, 張sofa都幾闊落.員工方面:大部分都好好, 係有1﹑2個唔理人.
位置方面:
位於旺角飛達商業中心, 要行上1層, 唔係好顯眼.

等待時間方面:
一埋位就有一盤野我地自己落豉油同配料.

雞煲方面:

邊爐方面 (比較遜色):

環境方面:

員工方面:
大部分都好好, 係有1﹑2個唔理人.

總結:

雞煲推介, 非常抵食 價錢唔係好費, 但係打邊爐就麻麻地.
甜品
甜品
题外话/补充资料: 值得一讚既係佢有個貼心服務: 提供USB叉電﹑電話套﹑圍裙﹑橡根同除臭劑.
2019-05-22
  • 雞煲
2019-05-26 910 浏览
原本已經book咗位 但因為友人未到 所以唔敢入位住 但經理服務好好 話可以入位坐住先 唔計人時住入座後坐咗一張不是卡位的枱 大約5分鐘後 經理主動告知我 有一張更舒服的卡位枱 問我坐唔坐過去 之後安排左一張更舒服嘅座位俾我!覺得服務好周到至於食物方面 種類不多 冇其他一般的放題店提供更多的食物選擇 有點失望所以主要食肉類和海鮮 肉類新鮮多款 有齊豬牛羊雞 覺得很不錯 海鮮雖然種類不算多 但都非常新鮮 因其他食物種類不多 今次嘅放題主要食肉多 覺得都過得去😌

海鮮雖然種類不算多 但都非常新鮮

因其他食物種類不多 今次嘅放題主要食肉多
覺得都過得去😌
2019-04-17
2019-05-07 1173 浏览
本來今晚稔住去食放題,但無奈大雨落個不停,避雨之時睇到呢間鍋匠火鍋店有D吸引,於是就改變主意上去試下。店內不算大,但每臺間隔還算寬敞,坐落感覺舒適,唔係特價時段,每位158元,我地加多98元一位食澳洲M7和牛,揀左豬骨花膠湯底,叫了美國SRF和牛同澳洲M7和牛試下有咩唔同。澳洲M7和牛肉質厚嫩滑,牛味濃,口中留甘香,以呢個價錢來講,值得食美國SRF和牛,肉質嫩滑,但無牛肉味,感覺同澳洲牛無得比,不過勝在平(每位只需加38元),還是ok的。除左食牛,火鍋品種都有二十多種,海鮮種類都有幾種,仲好新鮮。食飽飽,我哋想飲杯熱茶,服務員就囉左一壺玄米茶俾我地慢慢飲慢慢坐,感覺得舒心整體來講,環境舒適,食材新鮮,值得一試

澳洲M7和牛

整體來講,環境舒適,食材新鮮,值得一試

2019-05-06
澳洲M7和牛
  • 豬骨花膠湯底
2019-05-07 773 浏览
同女朋友去旺角行完街就打算去搵間任食邊爐食好野,於是就去左呢間都食,叫左個皮蛋芫西湯底再+錢升級左美國和牛果然加錢升級左係吾同,牛肉吾渣,好牛味配料都好多呀,一般打邊爐既醬料/食材都有海鮮好正,無臭味無大陣腥味酒類都好平,吾貴,飲返一兩半價錢都好合理的好貼心既服務,店員服務態度良好,自動波換碟/加湯 吾好意思,食量可能有點誇張下次係可以再黎,因為我地都一致覺得係吾錯,環境又寬鬆。 下次一於試下加錢食個澳洲和牛食下先
再+錢升級左美國和牛
果然加錢升級左係吾同,牛肉吾渣,好牛味
配料都好多呀,一般打邊爐既醬料/食材都有
海鮮好正,無臭味無大陣腥味
酒類都好平,吾貴,飲返一兩半價錢都好合理的
好貼心既服務,店員服務態度良好,自動波換碟/加湯
吾好意思,食量可能有點誇張
2019-05-05
2019-05-03 576 浏览
行街行到好攰,咁岩見到呢間9:30半後每位$138 ,圖片望落去好次ok…餸菜嚟到後!除咗安格斯牛肉正常,其他都十分之差,丸類好重雪味,海鮮好腥,湯底十分之淡無下次

無下次
2019-04-18 436 浏览
皮婚記念原本應該食好啲,但今年剛好多左位新成員,好難得先可以暫時放低佢俾婆婆湊,所以兩公婆只能夠搵一個地方,用最短時間食最多嘢,享受難得嘅自由,放肆返一晚! 叫左個少辣雞煲,幾惹味。火鍋配料都算多選擇,個人特別鍾意蟹柳。牛冇加錢,食最普通嗰啲,不過不失啦。海鮮有青口有蜆魚蝦,選擇不多。最失望係飲品冇乜選擇!最鍾意嘅係雪糕,朱古力雪米糍內有朱古力醬,食左半打以上!埋單兩個人300幾,正常價位,食得超飽,如果多啲選擇更perfect。整體合格以上。

最鍾意嘅係雪糕,朱古力雪米糍內有朱古力醬,食左半打以上!

2019-04-16
庆祝纪念
纪念日
2019-03-10 745 浏览
雖然食物種類不算多但勝在質數不錯,海鮮類新鮮,羊肉味夠可能係任食關係(所以係比較薄細左d), 但服務很好,上菜亦很快,Waiter又貼心,食了兩個半鐘,!值得推介^0^
,食了兩個半鐘
!值得推介^0^
2019-03-09
  • 豬豚肉
2019-01-28 1327 浏览
天氣一變凍 就好想去打邊爐亂入一間旺角任食邊爐 性價比都幾高幾有質素 湯底是香濃豬骨湯 湯裡有超大塊的豬骨 .牛肉及豚肉可任食外, 另外有約30多種火鍋配料 而兩款肉類賣相都挺不錯 切得很薄!
跟餐沙律幾新鮮
精選美國牛肉放題 |$188
天氣一變凍 就好想去打邊爐
亂入一間旺角任食邊爐 性價比都幾高
幾有質素 湯底是香濃豬骨湯 湯裡有超大塊的豬骨
跟餐沙律幾新鮮
精選美國牛肉放題 |$188
2018-12-22 1578 浏览
見到個招牌寫明M6澳洲和牛放題168一位,問明價錢入坐,入坐15分鐘無嘢食,無鍋,叫4碟,都係黎三碟,全部燈影透光牛肉,每碟凈重無二両,叫到第三次,遲遲唔出,追到發火就出碟下圖的九流貨!一攞相機影,第四次先正常返,但已經夠鐘,問你死未?仲有全場侍應都黑面,只分全黑同無咁黑!好似全世界欠左佢咁
一攞相機影,第四次先正常返,但已經夠鐘,問你死未?
仲有全場侍應都黑面,只分全黑同無咁黑!
好似全世界欠左佢咁

2018-12-21
2018-12-21 1203 浏览
見哩間唔洗排隊去了一試$168 /人 綽頭係幾好既。。。。2個半鐘。。係幾長既。。如果唔急想慢慢上野傾計。都唔係唔好。但係哩個價除左牛 / 豬 / 雞/ 魚柳任叫。。係。。任叫, 但超級慢😮😮😮 我可能肚餓啦, 前半個鍾一舊肉都無😂😂😂其他任食配料就麻麻, 不但要落單而且款式就無咩。。素食既款多d.....有d丸但好少款。差不多叫晒menu 既野我本人就唔推介再食了, 佢其實有upgrade 野有海鮮, 我就無試了。可能有唔同體驗吧!
見哩間唔洗排隊去了一試
$168 /人 綽頭係幾好既。。。。
2個半鐘。。係幾長既。。
如果唔急想慢慢上野傾計。都唔係唔好。

但係哩個價除左牛 / 豬 / 雞/ 魚柳任叫。。