2009-09-20 9 浏览
依排经常出街食饭,今晚就同男朋友及2位朋友一齐去新星打边炉,原先去海港或稻香,之后知道新星有优惠,所以选择了新星,但我唔系试新野呀,其实上年我已经食过,我同我男朋友觉得好食及底食(上年优惠系买一送一),今次去是四送一优惠,所以(那那林)去攞位,一去到哗好多人呀,心谂一定有排等喇...但原来唔系佢地都好似我咁都系食特价时间0既火锅(当时是8:15)都有20-30人等,跟住叫咪姐姐讲如果系食9点任食火锅0既,请排队0令飞,而8:30先派飞,9点入坐)其实点解唔一早派飞唔驶我地系佢地大堂等,因为佢地大堂好细又热,0令佢地订左位食晚饭或食正价的火锅客好唔方便,当然0令我地一班等食0既人都好唔好便喇(有代改善)汤底-----皮旦汤底ok火锅食物------好多都好好食,但唔见左上年我食过的肥牛(因为果只肥牛是圆形)今次的是一般的火锅肥牛,但都好有牛味,而新星是用一包包的出前一丁面)出面好少有饮品-----都系任饮架,(百事可乐,七喜,橙汁,冰蓝啤酒,凉茶)凉茶ok

(有代改善)

汤底-----皮旦汤底ok
,而新星是用一包包的出前一丁面)
出面好少有

2009-09-19