2022-07-20 24 浏览
去 SOGO shopping完,天气热辣辣,亚仔居然话想食火锅,咁就满足下佢,去咗铜锣湾L Square嘅火锅本色。我哋一行六人,坐张大枱,二话不说,就叫个六人餐先啦。哇,个餐嘅食物种类真系多不胜数,几乎一般嘅火锅材料都包含了,而且仲有两樽竹蔗水或酸梅汤添。食物种类实在繁多,一般嘅水饺云吞,肉丸蔬菜盘,不在话下,真系要提一提佢哋海鲜拼盘,同埋手打牛肉。  海鲜拼盘一上枱嘅时候,我眼睛就俾佢吸引住,D虾脚正在不断嘅摆动,鲍鱼也在抖动,见到食物咁新鲜,真系想立即将佢哋K.O.。另外,圣子也很弹牙,蚬大只,蟹又有大肥膏。食火锅,食牛肉就例牌㗎啦,佢嘅手切牛肉好讲究,特别新鲜,有牛味,渌到啱啱熟,入口就溶化。高质素嘅牛肉,贵啲都值得。除咗呢两份主角,其他嘅蔬菜拼盘新鲜,肉丸超级弹牙,响铃脆卜卜,以每人平均三、四百蚊黎讲,最后配上雪糕糯米糍,好满足超值的一晚。

2022-07-17