2024-03-29
前排搭小巴见到”大滚友“嘅招牌好抢眼,所以今日同朋友经过就决定入去试下佢咩料~🏮宫廷风格装潢、雕刻龙纹锅炉、青花瓷用具,好似置身宫廷享用美食一样,环境舒适又别致!🐓花胶鸡汤锅(半只)人气花胶鸡汤锅,香浓鸡汤底,加上鲜鸡同花胶再煮,啖啖精华,鸡味极浓郁!店员奉上汤锅后,会即场剪开花胶放入,建议汤滚起可以先饮一两碗再落鸡,食几多落几多,就唔怕滚到老晒😍🐂牛肉拼盘(细)牛肉拼盘有几个唔同部位,包括牛颈脊、牛舌、牛柳粒,全部都好有牛味,摆盘又靓又特别,每片渌数秒可食,啱晒花心想试唔同牛肉嘅我!🐖伊比利亚橡果猪粉红色超薄切,有大理石纹般的油花,肉味更芳香浓郁,而且唔油腻!🍡手打鹅肝墨汁墨鱼丸及蟹子鲜虾滑口感好丰富,好弹牙!🥗大滚友杂菜拼盘蔬菜拼盘好靓,真心够三四个人食,包罗万有!🥃竹蔗茅根渣打边炉又点少得竹蔗茅根,大大壶,消暑又解渴!🔥火焰焦糖豆腐花店员喺豆腐花上面加啲黄糖,再加少少酒,然后点火,效果好似火焰雪山咁,真系睇得又食得,满足!
🐓花胶鸡汤锅(半只)
🐂牛肉拼盘(细)
🐖伊比利亚橡果猪
🍡手打鹅肝墨汁墨鱼丸及
蟹子鲜虾滑口感好丰富,好弹牙!
🥗大滚友杂菜拼盘
蔬菜拼盘好靓,真心够三四个人食,包罗万有!
🥃竹蔗茅根渣
打边炉又点少得竹蔗茅根,大大壶,消暑又解渴!
🔥火焰焦糖豆腐花