2023-11-12
去到天水围天华路附近一个大商场食日本嘢,今次除咗会食火锅之外,仲会食吓唔同嘅日式小食!店舖嘅装修都充满着日式街头风格!上面嘅吊灯显得非常之有玩味!四周围都有唔同嘅清酒装饰!显得特别生动!餐厅座位位置亦都好阔落!今次火锅汤底,主要拣咗猪骨汤!猪骨汤除咗好入味之外,亦都非常之鲜甜!开始我哋选择咗杂菇蔬菜,例如有冬菇、粟米、蘑菇、金菇、冬瓜、萝卜、秋葵、仲有豆苗!之后我哋再叫咗唐生菜娃娃菜同埋皇帝菜!今次主打我哋都食多啲蔬菜增加营养!火锅主要肉食我哋叫咗美国牛颈脊,猪颈肉同埋好鲜嫩嘅鸡肉!小食方面,叫咗个杂菜沙律、中华沙律、冷盘螺肉、仲有叫咗个炸可乐饼!份量非常大份好抵食再加上呢个份量绝对可以三至四个人食都得真系超抵!天鸟天水围天华路33号T Town北翼2楼N212号舖
天鸟
天水围天华路33号T Town北翼2楼N212号舖