2016-04-06 132 浏览
同朋友7点几放工,想揾个地方食晚饭,见今晚咁冻最好紧系都系打边炉喇, 跟住我地就系openrice揾土瓜湾边度有好食的边炉打。之后我地就揾到呢间「路边㶽」,放好啲野我地就即刻谂住叫野,原来呢间野都几特别,可以用成只蟹黎做汤底。我地之后就叫左个招牌杂菌花甲蟹锅,同埋前菜。八味金砖豆腐个外皮炸得十分脆,但系内里嘅豆腐依然十分嫩滑,非常特别锅底就上黎喇,果然系成只蟹系个锅入面,份量十分足料,蟹肉非常鲜甜而且蟹盖入面有超多膏。脆肉鲩,将佢放入汤滚几分钟就食得,质地爽而脆身,而且鱼味好重,黎到呢度打边炉绝对系必须要叫。鹅肠本身系比较普通,放入锅滚一滚热就得,意想不到地好味,好香既感觉,份量也不少,仲好鲜味好甜。鹅肠本身系比较普通,放入锅滚一滚热就得,意想不到地好味,好香既感觉,份量也不少,仲好鲜味好甜。