2019-05-14 38 浏览
自觉系中环揾野食系几辛苦, 一系食黎食去都系个几间~ 一系就好贵, 今日行咗去威灵顿街一间叫炊豕店小店, 店内有不少怀旧港式装饰, 食物都系一D传统加创新原素, 入到去见个个人客都叫炸厚猪扒, 无理由唔叫佢, 仲可以加埋滑蛋, 另外再叫咗个猪手饭, 炸鱿鱼须, 等10分钟左右, D食物到了, 炸猪扒+滑蛋饭上枱好震撼, 成个画面系见唔到佢有饭系底, 猪扒好原好大块, 滑蛋啱啱熟带有小小蛋汁, 望到都知佢滑, 炸猪扒食落先知自己原来剔咗"葱油炸猪扒" 葱油好开胃~ 平衡咗炸猪扒既油腻感, 又突出了猪扒肉味, 猪扒炸得一D都唔干, 一啖猪扒, 再一啖滑蛋饭, 好开胃, 另外叫果个猪手饭都好出色, 猪手炆得唔系烂BAG BAG个D~ 有少少爽口位, 好入味, 个猪手汁捞饭, 再加上佢D京葱丝, 成件事都惹味哂~ 整体黎讲~ 哩间野我系会再去~ 肚饿大食人精选~
2019-05-11