2022-07-11
元朗既软饭王出名炒饭够哂获气, 可惜已经结业无缘再食. 偶然间知道牛头角新开既小店炒饭同样出色, 梗要过黎一试一试佢啦~傍晚时间去到, 虽然食客唔算太多不过keep住接外卖order, 相信都几受附近街坊欢迎招牌虾头油炒饭舖满左脆口既虾干, 炒饭料就有虾, 蚝仔同鱼, 以$78黎讲算系诚意十足. 至于炒饭本身炒得非常干身, 粒粒分明, 比起坊间几百蚊一碟既炒饭更加好食😋另一个重点系炒饭量超多, 我分左1/3比男朋友食都完全够饱, 而我平时都唔算细食😂秘制沙嗲牛肉双㶶边兰王蛋饭同样亦系份量十足, 沙嗲汁好杰身同好浓花生味, 捞饭食一流🤤由于我本身唔太食得辣, 而佢呢个沙嗲汁我食到后半段系觉得佢太辣有少少顶唔顺, 唔食得辣既朋友要留意下🫣两个饭比较上黎我钟意招牌虾头油炒饭多d, 沙嗲牛肉既调味太重口味反而遮盖左个炒饭既优点留意到在场都有几多人叫黑松露带子炒饭, 下次可以一试😆
招牌虾头油炒饭
秘制沙嗲牛肉双㶶边兰王蛋饭
留意到在场都有几多人叫黑松露带子炒饭, 下次可以一试😆