2021-09-14
今日收工同friends👯♀️一齐去试一间系尖沙咀嘅印尼餐厅,有见过唔少foodie都有介绍过👍🏻,所以期望都几高🤤。大家如果有兴趣去食,可以用电话📞book定先,就唔怕无位啦!- 🍴双色咖央多士🍞($36) - 依个可以话系依间店嘅Signature😆,而也米😍亦系因为依个吸引,一定要试吓!原本见过其他人食同餐牌上都系红黑色❤️🖤配搭,不过我哋今次系黄绿色💛💚,应该无咩分别?两片面包之间会搽咗啲咖央酱同有一片牛油🧈,食落甜甜地,几特别!-🍴印尼沙爹炒猪肉饭🐖($57) - 饭嘅面头都有好多炒猪肉,好足料🤤!猪肉切成一条条,同洋葱🧅炒埋一齐,加上个酱汁,有少少蜜糖🍯嘅味道,几开胃!不过酱汁都几多,所以好易食晒啲饭,得返猪肉🤣。-🍴Omni印尼未来肉炒饭🍚($64) - 依个炒饭好惊喜🤩!好好食!未来肉食落有肉嘅感觉,炒埋系饭入面,印尼炒饭好香😋,仲有啲镬气令到个饭好惹味!-🍴印尼咖喱牛筋腩饭🍛($60) - 谂住试吓印尼咖喱同其他咖喱有咩唔同🤪。送到过嚟嘅时候,见到牛腩好干,怕会好柴,但食落又几软熟😂,咖喱汁比较重香料味,一啲都唔辣,不过唔会话好特别,感觉系其他地方都会食到🤭。-🍴虾酱炒
🍴虾酱炒通菜($58) - 正所谓,均衡饮食好重要!最后我哋决定加碟菜,味道正正常常,无咩特别🤭。
🍴峇里堂珍多公鸡冰冰🍧($44) - 食完晚餐,当然要有个饭后甜品,才算是完美的句号。依款冰品有3️⃣种配料,分别系红豆、大树菠萝粒、椰汁啫喱。加埋一啲椰汁,完全体现到印尼🇮🇩嘅风味。三种配搭又几好食,每样都食少少,爽!
双色咖央多士
印尼沙爹炒猪肉饭