2023-03-01 130 浏览
之前大小姐冰室开张无耐,同朋友嚟食过下午茶,寻晚同老公行过,见餐牌见到有「 晚市套餐 (一人餐/二人餐/三人餐),终是入去试吓。门口望入去以为冇乜人,但原来入边坐满人,好爆场。49款菜式中要拣两个𩠌,真系会令人有选择困难症,冰室都有咁多𩠌菜选择真系好惊喜!每个套餐都附送白饭、是日炖汤/例汤、热饮二杯(冻饮+$3)。我哋两个人就嗌左一个 《 二人套餐 $228 》,仲好好彩饮到餐厅最后两盅炖汤!炖汤有龙眼肉、茶树菇等等好足料又够火喉,系呢两盅炖汤已经觉得个套餐好抵食!《 鲜百合云耳炒蜜豆 》蜜豆胀卜卜好鲜甜,其余仲有百合、木耳、甘荀、茶树菇都好新鲜~ 炒蜜豆嚟讲佢都算用得多料~ 《 是日蒸鱼 》 - 系我最钟意食嘅豆豉蒜蓉蒸仓鱼呀! 正~豆豉蒜蓉舖满成条鱼,见到都惹味~ 鱼肉鲜嫩蒸得刚好,连埋豆豉蒜蓉捞饭超正~原来跟餐嗌特饮只需要加$9,咁梗系嗌啦:《 爆珠杂果宾治 》 - 果汁味道就带薄荷味,好多生果同爆珠!《 西班牙特浓朱古力咖啡 》- 真系好香浓,加埋忌廉再滑啲好正!虽然已经好饱,但见到又好想食:《 系威嘅虾多士拌沙律 $68 /2件》几粒爆珠上面放咗金箔,半溶芝士同多士夹住一

门口望入去以为冇乜人,但原来入边坐满人,好爆场。

《 鲜百合云耳炒蜜豆 》

原来跟餐嗌特饮只需要加$9,咁梗系嗌啦:

虽然已经好饱,但见到又好想食:
《 系威嘅虾多士拌沙律 $68 /2件》
几粒爆珠上面放咗金箔,半溶芝士同多士夹住一只大虾,下面再有厚厚嘅虾胶,入口好有口感又有虾甜,不过会有少少腻感,好彩拌碟有沙律平衡一下。如果下午茶食呢个都唔错!
2023-02-28