2019-09-28
去韩国都未试过食炖鸡,今日就同fd 黎挑战下。坐起卡位倾下计都几舒服,环境几光猛又干净。✨炖鸡可以㨂唔辣,啱晒我呢d 唔食辣既人,仲有得㨂有骨同无骨,㨂无骨好似抵d xD✨前菜几好味~芽菜清清地带点蒜香,腌青瓜酸酸地又带少少辣,我觉得拎黎配饭卷好好味。✨牛肉紫菜包饭($78): 材料都几多,有红萝卜,酸瓜,牛蒡,牛肉,菜同鸡蛋。味道都几丰富,又带少少芝麻香,如果个饭软番少少同多d 麻油会更加正。✨鳯雏炖鸡($248): 食完个饭卷都已经饱饱地,佢个鸡真系super big😱。 个鸡真系啖啖肉,食落唔嚡口,同埋个酱汁真系好正。薯仔,红萝卜,青瓜切到薄一薄,索晒个酱汁既味道。最后我拎埋d 饭卷点汁食🤣味道提升左😍✨冬粉系一个must encore 既item, 我本身以为佢好似薯粉果种会好韧. 不过佢质地系扁身,食落Q 弹但唔会过韧,真系超入味ar👍🏻👍🏻👍🏻。最后都食剩左一半打包,呢个鸡四个人黎食就差唔多,如果可以出个二人份量就好喇,不过真系好好味。
坐起卡位倾下计都几舒服,环境几光猛又干净。
鳯雏炖鸡
冬粉