2023-12-17 1811 浏览
星期五自己一个喺点煲食饭,真系一个好享受!🥢 一入去就觉得好温馨,装修得舒服得滞。率先试咗碟花雕浸鸡肾,估唔到咁弹牙,花雕味又馥郁,正啊!咁点少得嚟试下佢哋嘅招牌—备长炭火烧鸡?👀 等咗一阵,只鸡热腾腾上枱,仲带咗班剪刀、手套嚟,意思系要自己剪,好有趣!鸡皮香脆到嚟又带少少甜,肉质鲜美、汁水充足,从来未试过咁好食嘅烧鸡。再有,个煲仔饭都超级出色。我叫咗金银蒜蓉虾煲仔饭,饭香劲出,个虾仁甜滋滋,同啲金银蒜一捞,每啖都夹杂著香脆同鲜甜。食到底部𠮶啲饭焦,真系几正啦!🥘总括嚟讲,呢间点煲嘅烧鸡同煲仔饭都算系掂过吓,尤其系𠮶烤鸡,我一个人都轻松可以清晒只鸡,咁好食嘅嘢,下次一定要同班朋友一齐再嚟试下其他嘅菜式!