2022-11-24
前排同朋友去东岸公园,留意到附近新开左一间轻食Cafe,一于去试试❤️!Cafe有一块落地大玻璃窗,采光度好高,而且全店都用左木制家具,整个环境好令人舒服😌!呢度嘅食物份量都几足,而且配搭都好健康、清新。呢度除咗提供全日早餐、意粉、沙律外,仲会有供应佢哋独家嘅轻食。我自己几钟意呢款「德国窝夫城堡🏰」,窝夫中间夹咗牛油果🥑同埋烟肉,食落咸香,再配埋糖浆,令到整体味道更鲜更突出👍🏻!呢款「泡菜千层面」就系用传统茄酱中加入泡菜,食落味道更香辣,仲要落埋芝士🧀添,够哂邪恶!除咗轻食之外,我觉得呢度既甜品都好有特色️。我个人几钟意❤️呢款「南法山城多士」。多士系采用法式嘅牛油面包,所以食落分内松软,除咗中间放咗好多新鲜嘅水果外,面包中间涂左层花生酱,食落惹味😋!「焦糖香蕉雪糕窝夫」入边有Gelato添,而且味道都几特别,例如有开心果味、椰子味,钟意食雪糕嘅朋友不容错过~
,钟意食雪糕嘅朋友不容错过~
德国窝夫城堡
泡菜千层面