📍Coffee Obsession (炮台山)北角艇街4-8号京都大厦地下E号舖———————————————喺炮台山附近做完gym,同朋友仔想揾个地方好好地坐低倾吓计,search吓附近有咩好去处,竟然俾我哋揾到呢间高质cafe!!💯✨Black Magic(💰: 45 hkd)店员非常友善,用心介绍每款咖啡嘅特色,亦都细心解答我哋嘅问题🥰 一听到Black Magic已经觉得好特别,店员介绍嘅时候话佢系带有黑啤嘅口感,啤酒加咖啡我都系第一次试呢🤭 饮落咖啡味唔算好浓,但真系几清爽,好特别呢🍺☕️Latte(💰: 40 hkd)本身唔算好熟咖啡嘅我哋,喺店员介绍下先得知咖啡豆用嘅系single origin嘅哥伦比亚咖啡豆,饮落又creamy又smooth,奶香味几重,味道比较nutty,饮落唔会酸同苦,啱晒我口味☺️总括嚟讲,呢度绝对系一间令人不自觉放慢脚步嘅悠闲小店💕 好适合闺蜜情侣们渡过一个悠闲嘅周末下午~ 虽然成间店面积唔大,得五六个位,但麻雀虽小、五脏俱全👍🏻 绿白色嘅装修非常吸睛,店舖出面嘅巷仔都精心咁油咗佢嘅logo,钟意打卡嘅朋友们绝对唔可以错过😆✨整体评分 (6个🐽为满
📍Coffee Obsession (炮台山)
北角艇街4-8号京都大厦地下E号舖
———————————————

Black Magic
(💰: 45 hkd)

Latte
(💰: 40 hkd)

整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽