2024-05-10
今次同朋友嚟咗位于炮台山星街Rojo食西班牙菜🇪🇸✨店内装修以黑色为主调,环境同氛围都好有情调🍷同朋友叫咗二人餐,分别有五款前菜、一款主菜同一款甜品🍽️前菜🍴📌蕃茄银鱼柳多士见上网好多人推介就拣咗😍来自西班牙嘅银鱼柳以醋腌制,肉质细致嫩滑带点酸醋香,配合鲜蕃茄蓉,好开胃🍅🐟✨📌柠檬汁腌吞拿鱼香脆多士配上柠檬汁腌制的吞拿鱼,味道清新得来又能带出吞拿鱼的鲜味🐟🍋📌煮青口配香槟忌廉汁青口好新鲜而且好大粒,香滑香槟忌廉汁带阵阵海水味😍🌊📌油甘鱼他他配牛油梨油甘鱼他他混合新鲜蕃茄、洋葱、牛油果等配菜,口感有层次且带点柚子香气🥑🍋🟩📌炸西班牙蟹肉南瓜可乐饼又系一款西班牙必点特色小食😍西班牙可乐饼🇪🇸✨外皮炸得非常香脆,里面系蟹肉配上浓郁绵滑南瓜蓉,口感丰富,蟹肉同南瓜香融合🦀主菜🍴📌西班牙海鲜饭🦐有齐海虾、蚬、青口、鱿鱼的超足料西班牙海鲜饭😍✨材料丰富,海鲜饭米粒分明,每一粒都裹著浓稠的海鲜汁,食落咸香带鲜,烟韧有嚼感🦐🦑🍴老板仲同我哋讲个饭系用咗龙虾汁烹制🦞难怪鲜味十足✨甜品🍴📌西班牙Churro必点西班牙甜品🇪🇸香酥脆暖的Churro配搭浓厚的热朱古力酱同冰冻雪糕,冰火交融的口感,配肉桂香🥰
今次同朋友嚟咗位于炮台山星街Rojo食西班牙菜🇪🇸✨
店内装修以黑色为主调,环境同氛围都好有情调🍷
同朋友叫咗二人餐,分别有五款前菜、一款主菜同一款甜品🍽️
前菜🍴
📌蕃茄银鱼柳多士
📌柠檬汁腌吞拿鱼
📌煮青口配香槟忌廉汁
青口好新鲜而且好大粒,香滑香槟忌廉汁带阵阵海水味😍🌊
📌油甘鱼他他配牛油梨
📌炸西班牙蟹肉南瓜可乐饼