2024-04-17 195 浏览
系社交平台成日见到人去呢间荃湾小店,已经好有兴趣,难得今日经开呢边,专程去试试。呢到系比较日式温馨小店感觉,主食叫左2款热菜配1款冷菜。一上台已经觉得好吸引,好有食欲!惹味大阪烧 系用左豆腐 , 甘笋同埋 杏饱菇,感觉比较健康,食素人士都岩,系一个轻盈版既大阪烧。食落都几夹,可能配埋烧汁,味道同平时既大阪烧真系差唔多!鹿儿岛吉列黑豚肉饼外皮酥脆,中间食落有D似平时食到忌廉薯饼既口感! 冷菜 - 左口鱼秋葵伴柚子醋樱花虾呢款好有惊喜,好好食,而且柚子醋食落酸酸甜甜,好开胃。定食set仲有跟饭同埋罗宋汤,好饱肚。百香果碟豆花梳打睇得又好饮,钟意佢唔会太甜! 油治及轻忌廉本身以为日本先有呢款甜品,估唔到香港都食到! 叫左2只口味,分别系士多啤梨同埋柚子开心果。 外皮好脆,好似虾多士既口感,配甜食都好夹。士多啤梨好甜再加埋D酱,每啖都好好食!! 仲要系爆cream咁足料。柚子开心果口味就系充满开心果碎,都好夹!
惹味大阪烧

鹿儿岛吉列黑豚肉饼
外皮酥脆,中间食落有D似平时食到忌廉薯饼既口感!

冷菜 - 左口鱼秋葵伴柚子醋樱花虾
呢款好有惊喜,好好食,而且柚子醋食落酸酸甜甜,好开胃。

定食set仲有跟饭同埋罗宋汤,好饱肚。

百香果碟豆花梳打
睇得又好饮,钟意佢唔会太甜!

油治及轻忌廉