2021-02-05 28 浏览
朋友喺大埔返工,就约咗佢食lunch。呢排真系好钟意食台湾野,所以佢建议左一间台湾餐厅我哋一齐食lunch。朋友叫咗炸猪扒饭,但系我怕食饭会食到好饱,所以我就叫咗个盐焗鸡米线。我哋每人再叫咗个小食share,分别系炸鸡翼同埋炸豆腐。个lunch系跟一杯饮品,如果你想叫啲特色饮品都可以再加少少钱叫嘅。我哋就叫咗珍珠奶茶同埋胚牙珍珠奶茶。个珍珠奶茶都唔错,珍珠弹牙而且奶茶味重,但系我第一次食d胚芽觉得有啲奇怪,可能系我唔钟意𠮶个质感。不过试吓都无妨。朋友𠮶炸猪扒饭猪扒大大块,而且炸得好脆,佢话几好食。我𠮶个盐焗鸡米线个清汤好清不过个盐焗鸡好惹味,所以捞埋个汤都几好饮,而且份量好多真系差啲食唔晒。个炸豆腐都炸得好出色,入边嘅豆腐好滑外面炸得好脆!
朋友喺大埔返工,就约咗佢食lunch。

朋友𠮶炸猪扒饭猪扒大大块,而且炸得好脆,佢话几好食。

个炸豆腐都炸得好出色,入边嘅豆腐好滑外面炸得好脆!