2015-10-22 2821 浏览
3月14日, 白色情人节晚上我地都食番餐好嘅庆祝一下, 想食吉列野比较好嘅价钱又相宜嘅呢间胜博殿系好选择~ 晚上揾位都比较难, 都几full, 等一阵位先有得坐~::: 二人前套餐 ::: $3282个人来食叫呢个真系非常好, 个set好处系价钱唔贵又可以食到好多种唔同炸物, 有成5款咁多, 包括有炸猪扒、炸猪柳、芝士猪柳卷、炸虾同忌廉蟹饼~ 海鲜同猪都可以食齐~之前都有食过呢度炸猪扒同炸猪柳, 分别在于猪扒质地比较干身但肉味丰富d, 而猪柳有少少肥同油润, 比较有弹性亦不失口感~ 但同样地最出色嘅系个炸皮, 个炸粉干身又唔会好油, 同旧肉又唔会分离哂咁, 好脆好惹味~炸虾亦都十分之美味, 虾肉半生熟爽口兼弹牙, 同个炸皮十分之夹, 仲几大只, 唔错~另外, 猪柳卷亦都系特色之一~ 可以配唔同嘅野, 我地就拣咗芝士, 芝士好浓郁加上半溶, 令猪柳更加好味, 可惜只有件太少...跟住系我地都系第一次食嘅忌廉蟹饼~ 以为咁样炸法会好干, 但系咬落好juicy, 忌廉汁好丰富, 但系略为少咗d蟹肉, 亦不失为一个好尝试~本店任添嘅白饭同椰菜都系一个卖点, 椰菜好鲜好甜, 加上醋汁或者沙律酱都

::: 二人前套餐 ::: $328
本店任添嘅白饭同椰菜都系一个卖点, 椰菜好鲜好甜, 加上醋汁或者沙律酱都好开胃, 一路食呢d油腻野食番d椰菜可以中和番~

胜博殿都可以算系我地其中一间最喜爱嘅日式炸物专门店, 坐得又舒服环境都唔错, 耐唔中食下呢d炸野油腻野都几好~

二人前套餐
椰菜 + 芝麻