2017-11-21 1192 浏览
同呀爸呀妈行完尖沙咀,佢地话想食d港式小炒,咁就当然念起金妹记啦,念起佢果个战斗碗。去到啦,等左2张枱,好快就入得啦,入到去就好奇怪啦,有个职员用普通话同我地讲"入面坐",我自己都r晒头,唔理佢啦,坐低先啦。坐低左望下个menu,叫左四个𩠌啦,包括南乳粗斋煲,原只脆皮猪手,鬼马油炸鬼同埋海棠豆腐啦。原脆皮炸猪手就做紧推广,送啤酒。由于我渣车,得我老豆一个人饮,佢都饮唔晒一支,记住,开车前咪饮。𩠌黎啦!南乳粗斋煲,里面都非常足料,佢有粉丝做底,面就有笋,支竹,云耳,白菜,菜心,冬菇等,味道都好够,好入味,系最底果d粉丝就咸左少少,不过送饭就几好。鬼马油炸鬼,个面就炸得非常脆,再配合咪里面果d应该系墨鱼滑,墨鱼滑就非常香,非常足料,不过就真系好大碟,最衰我就无得饮啤酒啦!原只脆皮炸猪手,e个要等一等,基本上枱枱都有叫e款菜,佢d皮炸到好香,扑扑脆,但系里面d肉就唔会因为炸嘅煮法而变到好硬,时间控制得好好,而且有d根位食落去都系入口即溶,佢跟果个酱汁就系有d辣,点落去食就更加惹味。而我呀妈就最钟意渣住旧骨食啦。海棠豆腐,e个系底部就有d玉子豆腐,面就再加上个芡汁,有翠肉瓜,虾仁,冬菇等,送饭

,唔理佢啦,坐低先啦。

由于我渣车,得我老豆一个人饮,佢都饮唔晒一支
,记住,开车前咪饮。

𩠌黎啦!

海棠豆腐,e个系底部就有d玉子豆腐,面就再加上个芡汁,有翠肉瓜,虾仁,冬菇等,送饭一流。

咁就食完啦,之后会再黎嘅!