2017-10-22 42 浏览
唔知点解韩国嘢定期都会突然好想食,但普通烧肉实在食得太多,睇开韩剧谂起好耐冇食过炸鸡,就即刻心郁郁去揾一下!睇到呢一个标志就谂起韩国地道嘅炸鸡餐厅!夜晚大约六点,人流还未算多。呢度坐得几舒服几阔落。我地点左一份热熔芝士炸鸡,炸鸡一开始上嘅时候就只有原味,没有任何添加酱料。职员之后攞出刚刚烧熔嘅芝士淋上去,新鲜滚热辣,已经传来阵阵芝士香味!淋完芝士之后,建议大家要快啲夹来吃,因为芝士冷却之后又会凝固。炸鸡炸得好香脆,入边嘅肉亦都仲好嫩好滑,能够保留到肉汁!配上芝士嚟食份外上瘾!鱼糕汤锅估唔到份量咁大,汤底好鲜甜有少少嘅微辣!鱼糕烟韧弹牙!真系令人好怀念韩国街边小食档阿猪妈嘅鱼糕串!最尾仲食埋粟米,有劲多芝士!粟米好香甜,一口接一口!呢度过咗八点之后越来越多人,当中仲有好多韩国人来帮衬,味道有一定嘅保证!

睇到呢一个标志就谂起韩国地道嘅炸鸡餐厅!

夜晚大约六点,人流还未算多。呢度坐得几舒服几阔落。

我地点左一份热熔芝士炸鸡炸鸡一开始上嘅时候就只有原味,没有任何添加酱料。

最尾仲食埋粟米,有劲多芝士!粟米好香甜,一口接一口!