2018-01-04 550 浏览
今次到尖沙咀,走到樓上舖食炸雞,地點都好方便點餐啦~好大個人像LOGO,似乎係老闆個樣haha佢D飲品都幾特別,幾夢幻最後叫左杯Cloudy,其實係yogurt黎,我覺得隻味比較淡,不過整得好靚,又唔怕會飲濟主食點左韓宮年糕,年糕比較硬身左少少,不過好多料,牛肉都幾多再來芝士玉米,好多芝士呀!不過我就覺得甜左少少,不過中意甜食ge人應該中意最後主角甜酸炸雞,炸雞新鮮炸起,個皮非常脆呀,肉質都OK,份量都夠曬2個人食,我地2個女仔係食唔曬添
今次到尖沙咀,走到樓上舖食炸雞,地點都好方便

點餐啦~
好大個人像LOGO,似乎係老闆個樣haha
佢D飲品都幾特別,幾夢幻
最後主角甜酸炸雞炸雞新鮮炸起,個皮非常脆呀,肉質都OK,份量都夠曬2個人食,我地2個女仔係食唔曬添
2017-12-16 162 浏览
【炸雞好好味,成間店都好韓】服務好nice,野食質素好,位置係尖沙咀超就腳店員個個都係泡菜國人,韓文海報,韓文歌,連Drinks都韓味十足!下晝5點幾係樓下睇「水牌」,成棟大廈層層都係餐廳,見到其中兩間賣炸雞,選擇左去23樓個間。上到去先知原來佢地6點先開始營業,但佢地都好nice無趕我地走,仲俾我地入去食(´▽`)ノ♪下晝夕陽餘暉下好好feel,坐係呢間餐廳,差d以為自己真係返左韓國(唔記得影相😂)雖然係HK食炸雞肯定比Korea貴,但有質素既都唔易搵,呢間真係好難得希望佢地一直係度,keep住水準,等我以後掛住韓國又無時間去既時候都可以黎呢度~
炸雞好好味,成間店都好韓

服務好nice
,野食質素好
,位置係尖沙咀超就腳

店員個個都係泡菜國人,韓文海報,韓文歌
,連Drinks都韓味十足!

Sky Smoothie
Sky Smoothie
Cheesy Cheese Fondue Chicken
Kimchi Tuna Rice Ball
2017-12-08 121 浏览
真係唔好問我點解咁鍾意食韓國嘢,只不過女神鍾意有 oppa 服侍佢啫。 而我就好似杯嘢飲咁樣,一舊雲。Sky $58 個名都幾靚我哋拍住拖飲嘢就好似兩舊雲,不過今次尖沙咀厚福街 Chibee 比較特別,真係差唔多清一色講韓文。我意思係啲食客喎,我隔離枱就有一對金童玉女。聽住佢哋講韓文好似自己去咗旅行一樣慢工出細貨,第一點上枱嘅就係 秘製香港街邊咖喱炸雞 $178,一眼望落去已經知道勁脆身。果然第一件雞先食原味,皮脆肉嫩,新鮮滾熱辣然後再點咖喱汁,一樣咁有 HK 特色味道。第一次食 Racbag $68,名稱就好得意,感覺似烤得酥脆嘅法包,中間有韓式甜辣醬嘅雞肉,然後大量拉絲芝士而我好鍾意食粟米,芝士玉米 $42。nice整體食物味道不錯,環境真係舒適,因為地方好闊落,又唔會放好多枱,夠晒空間感。

而我就好似杯嘢飲咁樣,一舊雲。Sky $58 個名都幾靚

然後再點咖喱汁,一樣咁有 HK 特色味道。

而我好鍾意食粟米,芝士玉米 $42。nice

• 秘製香港街邊咖喱炸雞
韓風香口嘢 佢就最鐘意, 所以收工就同佢黎近近地嘅厚福街揾食~早食飯 (其實係收工攰, 想近近地食完直接返屋企 )sky smoothie(Mango Yogurt & Strawberry Yogurt)就係因為有天空特飲, 所以我贊成佢食呢間嘅提議~我要打咭架!!! XD 特飲OK啊, 唔知得個樣, 味道都唔錯~我飲士多啤梨, 而佢飲芒果~士多啤梨乳酪微微酸甜, 清清地好開胃, 如果可以再幼滑啲, 仲正!!!佢試晒兩杯, 話覺得士多啤梨味好飲好多~好豐富哦~我哋唔客氣啦~泡菜薯條 $56呢個泡菜薯條比我地想像嘅更好味!!!個汁幼滑得黎 出奇地清淡, 芝士粉泡菜絲向汁入面,配上香口薯條, 好味喎又~黃金鹹蛋炸雞 $178炸雞外 滿滿鹹蛋黃, 熱辣辣 香噴噴啊~味道啱啱好, 好香口 雞肉嫩滑 滿滿肉汁~我同佢都覺得夠味, 唔需要點醬汁 直接食 就最好味嘞~附上嘅蔬菜絲, 啱晒中和炸物, 佢開心仔食晒~Racbag 韓式烤牛肉 $68呢個牛肉包, 直接 skip 掉就好...陣味我地唔慣, 牛肉乾又硬, 夾住兩舊年糕都係唔夾嘅... XD連平時絕對唔浪費食物嘅佢, 都忍唔住要放棄...

早食飯 (其實係收工攰, 想近近地食完直接返屋企

sky smoothie

就係因為有天空特飲, 所以我贊成佢食呢間嘅提議~
我要打咭架!!! XD

特飲OK啊, 唔知得個樣, 味道都唔錯~
我飲士多啤梨, 而佢飲芒果~

佢試晒兩杯, 話覺得士多啤梨味好飲好多~

好豐富哦~

我哋唔客氣啦~

泡菜薯條 $56

呢個泡菜薯條比我地想像嘅更好味!!!

黃金鹹蛋炸雞 $178

炸雞外 滿滿鹹蛋黃, 熱辣辣 香噴噴啊~

味道啱啱好, 好香口 雞肉嫩滑 滿滿肉汁~
我同佢都覺得夠味, 唔需要點醬汁 直接食 就最好味嘞~

附上嘅蔬菜絲, 啱晒中和炸物, 佢開心仔食晒~

Racbag 韓式烤牛肉 $68

呢個牛肉包, 直接 skip 掉就好...

連平時絕對唔浪費食物嘅佢, 都忍唔住要放棄...
AiyaaaaaA~ Sorry... T^T

• sky smoothie Strawberry Yogurt
  • 泡菜薯條
  • 黃金鹹蛋炸雞
周三晚上,像尖沙咀這種人煙稠密的地方,晚飯時暗瘡大部分餐廳都坐得滿滿的。來到厚福街的H8,我們逐層看,來到這家Chibee Chicken & Beer,想起當日也在銅鑼灣食過,而對它印象也不錯的,所以我們決定就在這裡晚餐。 餐廳的門外擺放著客人的即影即有照片,拍下食客開心的一刻,締造成不可取替的回憶角落。 這些就是我們今次點的食物啦。 很少會點飲品的我們,今次都把持不住,因為小店的天空之昔太美了,兩杯奶昔,一杯是Cloudy,一杯是Sunset。前者是乳酪口味,後者則是芒果口味。我的Cloudy有點像益力多的味道,酸酸甜甜的,十分討好。 泡菜薯條 ($56) 其實泡菜薯條就是泡菜醬加薯條,薯條有兩款還是三款,口感完全不同,可是薯條並不算超脆那款,放了大概兩分鐘就開始淋身,幸好有點點刺激的泡菜醬為薯條添加味道。 黃金鹹蛋炸雞 ($178) 來這裡當然要食炸雞啦,加入鹹蛋黃一起炸,令炸雞更為香,輕輕一看,原來這邊用上蠻多數量的鹹蛋,也難怪味道如此濃烈,顏色如此金黃。炸雞本來已經袪骨,讓人食得更易,炸雞擁有黃金香脆的外層,咬落是新鮮嫩滑的雞肉,每一口都令人享受。吃完以後,鹹蛋黃跟

這些就是我們今次點的食物啦。

泡菜薯條 ($56)

黃金鹹蛋炸雞 ($178)

來這裡當然要食炸雞啦,加入鹹蛋黃一起炸,令炸雞更為香,輕輕一看,原來這邊用上蠻多數量的鹹蛋,也難怪味道如此濃烈,顏色如此金黃。炸雞本來已經袪骨,讓人食得更易,炸雞擁有黃金香脆的外層,咬落是新鮮嫩滑的雞肉,每一口都令人享受。吃完以後,鹹蛋黃跟雞油的香氣停留在口腔之中久久不散的。又原來,配以茄汁以後,更為美味。

Racbag ($68)
加芝士 (+$30)

Racbag 方面,我們選擇了來韓式烤牛肉口味,再加$30配芝士。包的外層相當新鮮,熱呼呼的,還帶香脆。烤牛肉大大塊,而且用上獨特醬料,相當惹味,而且入口十分淋身,加上芝士就更為香濃。
  • Cloudy
尖沙咀厚福街已經變成一個美食小天地,雖然短短一條街,但已集合多國美食文化係呢度,由街邊小吃到高級餐廳都可以食到,近排仲有座新大廈係專做飲食,又多咗幾十間食肆進駐係度,真係啱晒D胃食朋友夠晒方便,今次我就去咗呢座大廈其一層,食愛喜歡嘅韓國小食呢度基本有齊韓式應有食物炸雞,小食同不可缺小啤酒再加埋特式飲品,我地呢D愛吃人士當然不會錯失機會,睇吓有冇驚喜又美味嘅食物,見到有新款口味炸雞,真係估唔到可以用來整炸雞,佢就係黃金鹹蛋炸雞,睇圖買相不錯就一於點佢品嚐一下味道如何未食已經聞到香濃鹹蛋黃嘅味道,趁佢熱辣辣先攞一件食啖先,炸雞表面已被鹹蛋黃包圍住,輕輕咬一啖已食到香甜鹹蛋黃而雞皮亦非常香脆,至於雞肉入口一樣咁嫩滑多汁,食落又幾惹味再來另一小食係RACBAG要咗韓式烤牛肉,芝士已經融化左係烤牛肉上面,再將香脆麵包摺埋就食得,入口食到鬆脆麵包,再細咬一啖已食芝士軟滑,而烤牛肉肉質細嫩加上經過烹調提升味道之餘,食得另一番風味之後泡菜薯條,薯條炸得金黃香脆,再灑上香濃芝士碎,係食前點上特製泡菜醬汁,食到泡菜嘅辛辣味之餘,亦食到芝士香滑,食得又幾刺激除咗食之外,都要飲番杯特色奶昔Cloudy (Yo

除咗食之外,都要飲番杯特色奶昔Cloudy (Yogurt)解解渴,藍色又帶一點白色好襯托奶昔呢個名一模一樣,飲落除咗奶嘅香甜滑溜,加上Yogurt清新又帶點開胃

又品嚐咗一餐特色韓國小食同特色飲料
  • Racbag韓式烤牛肉
  • 泡菜薯條
  • Cloudy(Yogurt)
2017-11-29 180 浏览
朋友話好耐無食過韓式炸雞,咁又黎食下炸雞先,哈哈,選了Chibee chicken,不久前吃過,好想再飲個杯天空奶昔呀~是晚天氣很涼,街上的人不多,再加上已經差不多九點,店內只淨三枱客,哈哈,有包場的感覺呢。朋友點了Sunset($58)芒果天空奶昔,燈光較黃看不清雲朵,哈,但現場看係好靚呀,香甜芒果味,意外地飲到底仲有芒果肉添!我杯Gloomy($58)係Oreo味,雲好像……真係無左,Oreo唔過甜,幾好飲。Kimchi cream fries ($56)先來個炸薯條,用的是曲條呢,而加好少見啦。薯條即炸起熱辣辣,上面仲加左大量芝士粉,好香呀!旁邊附上芝士醬,微辣的。芝士醬也加了芝士粉,芝味十足,內裏不知是否加了泡菜?食到有一粒粒蔬菜物體帶微辣的,口感特別。Curry chicken($178)黎到就一定要叫炸雞啦,試試新出的香港咖哩口味,香港咖哩其實咩味?好似無特定㗎喎?哈哈,但呢度個咖哩幾香,辣辣地,仲酸酸地,好似韓國辣醬咁味。炸雞十分香脆,炸粉下雞肉仍嫩滑多肉汁,正。碗醬有蠟燭烘住,暖暖的,個咖哩醬酸酸辣辣,上面個芝士醬鹹鹹地,貪心地一件炸雞點哂兩個醬,正呀~Spicy ch
Kimchi cream fries ($56)
Curry chicken($178)
Spicy chicken ragbag($68)
朋友仲點左新野,韓國版三文治?要了辣雞口味。
勁多芝士!!!半瀜狀態好吸引呀!可以做到拉絲效果呢。辣雞口味唔講得少,超辣呀,係超辣呀!頭一兩啖都無乜野,食到一半就頂唔順,哈哈,好彩有杯奶昔解解辣,不過啲芝士真係好好味,鍾意食芝士真係好啱食韓國野。

是晚所有店員都係說韓文的,態度很殷勤,感覺良好呢。
2017-11-22
2017-11-28 178 浏览
韓式芝士/ 醬汁炸雞在香港已經好普遍,想吃但又想有點新意,就選了最近加了香港風炸雞的Chibee~ 餐廳logo好像gangnam style~場內燈光偏暗,播放著韓團的MV,頗輕鬆愉快的。有一大個吧枱準備飲品,有一些食物都會在這裡準備,待會再說。這份特別圈起的就是新menu~ 炸雞有黄金鹹蛋,港式咖哩和巴蜀炸雞,久經選擇困難還是選了有醬汁的咖哩。Racbag看起來有大量芝士好吸引再點個小食和飲品就夠了~Sky smoothie系列賣相看起來好可愛就強迫友人一起點,她要的sunset是mango yogurt有香甜芒果味,非常幼滑,不會膩或過甜。cloudy yogurt 既creamy又酸甜,淺藍色加上忌廉作雲就如天空的樣子。頗配合炸雞的,吃完炸的東西就想要creamy的飲品滋潤一下口腔但又不想膩~芝士玉米鐵板上,也有牛油和忌廉香味,夾起來有點拉絲,味道清甜。港式咖哩炸雞有羅勒調味,除了咖哩還有碟泰式辣醬酸酸甜甜的,適合不吃得辣的人吃。另外還有千島醬沙律清爽一下~炸雞皮脆肉嫩又多汁,深啡色咖喱混合多種香料,質地稀身不過非常黏在雞皮上,味道濃厚帶微辣,吃完口腔熱熱的。racbag的半溶

再點個小食和飲品就夠了~

Sunset

Cloudy

秘製香港街邊咖哩炸雞

racbag的半溶芝士是在吧枱即席用小鐵板燒的,直接倒在肉上,配料有菇,蔥,年糕等。
韓式烤牛肉Racbag

這樣的芝士簡直超邪惡

牛肉鹹香帶甜,份量多,跟配料一起用甜醬汁煮的,好入味,配合有牛油香的香脆法包,味道口感都相當豐富,好正

咖哩炸雞不錯,但racbag不容小看,68元可是一大份呢!這樣吃已經好飽啦,大滿足~
2017-11-24
Sunset
Cloudy
秘製香港街邊咖哩炸雞
韓式烤牛肉Racbag
大約半年前曾經和好姐妹到銅鑼燒吃Chibee食韓雞,今天想再回味一番才發現原來已,移師到尖沙咀厚福街不變的是搞笑的啤酒炸雞大叔logo內裡還是簡約的風格還有長長的bar枱二話不說當然要先點炸雞,發現了這個有趣的新口味!!港式的秘制咖喱醬是另上的,還有小蠟燭在底下保溫,非常貼心炸雞依舊保持到水準外表香脆而且炸漿不厚,內裡肉質嫩滑,香軟多汁再配上港式的咖喱醬味道很特別!作為正宗的港式小肥兔,我很肯定這就是街頭魚蛋小食的香濃咖喱醬一盤炸雞又怎足以餵飽我們,所以另點了卡邦尼年糕煙煙韌韌的年糕條沾著卡邦尼汁所以味道香濃,而且還有煙肉條和蔬菜,誰説卡邦尼只可以配意粉飲品方面看見天空奶昔好像很有趣,我們便點了oreo口味和草莓乳酪口味先來oreo口味。原來那些白色一舊舊的雪朵是打起了的忌廉來,所以無論配oreo還是草莓乳酪都很match草莓乳酪味道有小小酸酸的乳酸味,和草莓亦很matxh,可説是女生致愛

不變的是搞笑的啤酒炸雞大叔logo

內裡還是簡約的風格還有長長的bar枱

二話不說當然要先點炸雞,發現了這個有趣的新口味!!

秘制香港咖哩炸雞

港式的秘制咖喱醬是另上的,還有小蠟燭在底下保溫,非常貼心

炸雞依舊保持到水準

外表香脆而且炸漿不厚,內裡肉質嫩滑,香軟多汁

卡邦尼年糕

一盤炸雞又怎足以餵飽我們,所以另點了卡邦尼年糕

Gloomy Sky Smoothie(oreo)

先來oreo口味。

Sfunrise Sky Smoothie(strawberry yogurt)

2017-11-11
秘制香港咖哩炸雞
卡邦尼年糕
Gloomy Sky Smoothie(oreo)
  • SfunriseSkySmoothie(strawberryyogurt)
  • GloomySkySmoothie(oreo)
  • GloomySkySmoothie(oreo)
2017-11-18 31 浏览
這間在尖沙咀厚福街既炸雞店係我食過咁多間之中最多口味可以選擇既一間我選擇了這款 peach cider rita, 蘋果味既啤酒加上有白桃味既沙冰,味道全部融入在一起!好清新既感覺,唔會太甜!好飲喔辣味韓式年糕~味道非常濃郁帶點辣,食到洋葱更食到辣味!刺激得黎又好味woo拿糕煙煙un un!! 咬得好開心好一個餐前小食cheesy cheese fondue chickeng賣相非常靚仔有芝士,甜辣醬, 淮鹽可以配襯香脆雞件,炸雞真係超嫩滑juicy炸卜卜既外層真係認唔住口芝士配炸雞真係無得輸成盤就比我地食哂貼心既係有碟配菜供應可以減低油膩感,但炸雞真係無乜油膩感覺!very good

辣味韓式年糕~味道非常濃郁帶點辣,食到洋葱更食到辣味!刺
激得黎又好味woo
拿糕煙煙un un!! 咬得好開心
好一個餐前小食

炸卜卜既外層真係認唔住口
芝士配炸雞真係無得輸
成盤就比我地食哂

2017-11-18 41 浏览
之前食過佢嘅香草芝士炸雞念念不忘,所以約咗朋友嚟試吓其他款式嘅炸雞。泡菜薯條 - 薯條有直身粗薯條同波浪薯條,配上有泡菜嘅芝士醬,唔錯! 芝士玉米 - 粟米以鐵板上,keep 住個熱度,玉米甜甜哋再加上溶咗嘅芝士,好味! 天空奶昔 (Cloudy) - 乳酪見到顏色好靚,所以就揀咗佢,味道似益力多,食炸嘢同辣嘢,飲佢就最夾。天空奶昔 (Gloomy) - Oreo朋友叫咗 Oreo,佢話飲落好似食緊 Oreo 咁,幾好飲~天空奶昔 (Sunset) - 芒果乳酪另外一個朋友就話佢嗰杯芒果味好濃,酸酸甜甜咁。熱溶芝士炸雞 - oppa 拎嚟嘅時候好驚喜,熱辣辣溶咗嘅芝士淋喺炸雞上面,芝士味好香濃,炸雞無骨,啖啖肉,炸雞經過輕輕調味,淋埋又香又鹹嘅芝士,勁惹味,食完醋汁椰菜沙律,同埋酸蘿蔔,中和返啲熱氣感,又可以繼續作戰。黃金鹹蛋炸雞 - 呢個好創新,炸雞面有層鹹蛋黃包住,食落好香口,出奇地夾,正! 韓式烤牛肉 Racbag - 牛肉唔係好肥嗰種,加埋啲芝士、洋蔥同菇類,配上法包,好食!香辣雞肉 Racbag - 香辣嘅炒雞肉,加埋芝士同年糕放喺法包上,勁惹味。

天空奶昔 (Cloudy) - 乳酪

天空奶昔 - 乳酪

天空奶昔 (Gloomy) - Oreo
天空奶昔 - Oreo

天空奶昔 (Sunset) - 芒果乳酪
另外一個朋友就話佢嗰杯芒果味好濃,酸酸甜甜咁。
天空奶昔 - 芒果乳酪

• 天空奶昔-芒果乳酪
  • 天空奶昔-乳酪
  • 天空奶昔-Oreo
2017-11-17 39 浏览
今日約好幾個好友4人去食下野,睇得韓戲多都食下韓國野先做下오빠OPPA...好多相放在店外都幾好FEEL店員韓國人,搞到我都想講句안녕하세요幾個人先望下食咩先好喇諗好晒,叫下店員先 형 ,OPPA就係女叫男就係오빠,男叫男做哥哥仔就係형食韓國野學下韓文都幾好丫今日叫左以下食品黃金炸雞.芝士炸雞,韓式烤牛肉包,香辣雞肉包,芝士玉米,泡菜薯條,仲有4杯特式天空奶昔飲品泡菜薯條--先黎個薯條先,個醬汁幾掂喎,好重芝士味,辣辣地,薯條唔會油,OK芝士炸雞--店員由廚房拎左炸雞出黎,另外夾住滾晒既芝士淋上面,真係好正呀,雞入晒味呀,脆口唔油,芝士超香黃金炸雞--溝埋咸旦黃去炸,堅好食,雞保留到肉汁再加埋蛋黃既香,雞去左骨,一流香辣雞肉包--汁辣辣地唔錯,肉都夠晒入味有咬口韓式烤牛肉包--好足料呀,D牛味都幾重連埋醬汁食幾正芝士玉米--香口呀,燒紅左落入去再加埋有芝士真香口叫左幾杯奶昔都幾好飲....MANGO既都幾香MANGO既味道,而啡色個杯好香一隻餅O>>>既味,唔幫佢賣廣告不過都真係堅好飲
今日約好幾個好友4人去食下野,睇得韓戲多都食下韓國野先
做下오빠OPPA...
好多相放在店外都幾好FEEL
店員韓國人,搞到我都想講句안녕하세요
幾個人先望下食咩先

食韓國野學下韓文都幾好丫
今日叫左以下食品
黃金炸雞
香辣雞肉包
香辣雞肉包--汁辣辣地唔錯,肉都夠晒入味有咬口
韓式烤牛肉包
韓式烤牛肉包--好足料呀,D牛味都幾重連埋醬汁食幾正
芝士玉米
芝士玉米--香口呀,燒紅左落入去再加埋有芝士真香口

2017-11-16
黃金炸雞
香辣雞肉包
韓式烤牛肉包
  • 奶昔
2017-11-15 27 浏览
自從冇再係尖沙咀番工之後就好少食韓國野 幾日前突然間好掛住炸雞就即刻搵個FRD陪我去食BOOK左1930 去到其實環境幾舒服 一路播住韓文歌而且啲侍應都好似係韓國人 感覺上好似去左韓國咁哈哈事關太口渴 見MENU推介天空奶昔就即刻叫番杯尼試下整得幾靚哩啲影相呃LIKE一流但其實味道都唔差第一啖飲到雲哩拿味 再飲多幾啖又覺得似波子汽水好啦食野啦著條偏淋 泡菜汁入邊加左啲芝士粉雖然泡菜味唔太強但薯條點哩個醬又幾好食既哩個炸雞不得了 我好中意食咸蛋 哩個組合真係第一次一上枱已經聞到好香咸蛋味 好吸引真心唔係得個樣 雖然係炸雞但完全冇油膩既感覺 皮好脆 仲要係每啖都有咸蛋味而且唔會一咬就皮肉分離 堅好食 中意咸蛋既一定要試炸雞真係要配酒先得所以我地叫左渣LEMON SOJU最後尼多個包 侍應係即場幫我地加芝士落個包度見到哩個場面真係流哂口水包外脆內軟 牛肉整得口啱啱好 仲有少少洋蔥 所有野夾埋一齊咬落去 好好食侍應好有禮貌好好人 真係要尼試下呀

事關太口渴 見MENU推介天空奶昔就即刻叫番杯尼試下
黃金咸蛋炸雞
LEMON SOJU
韓式烤牛肉RACBAG加芝士
2017-11-12 332 浏览
好耐無食過炸雞啦!今次又同爸爸出去搵野食~厚福街附近有好多野食,揀左呢間韓國餐廳食炸雞放肆下!! 呢間餐廳喺楝大廈既頂樓,成楝大廈都好多野食! 六點幾上到去,都未有好多人住,餐廳唔算好大,應該有大概十幾張枱。 炸雞都有好多款,本來想食四川辣味,不過餐廳話無,所以就點左呢個咖哩味炸雞,咖哩汁會有個蠟燭熱住, 炸雞份量都唔少, 應該都有十件, 另外仲有少少沙律菜同酸蘿蔔做配菜 炸雞熱辣辣好香脆,咖哩汁好香但唔會好辣,點落炸雞度暖暖地,唔錯呀! 仲點左個泡菜薯條,不過係無泡菜既。。。但就有一兜泡菜味既芝士醬,薯條係有正有曲既,上面仲有D泡菜味既辣粉,幾特別! 淨係食炸雞驚唔夠飽,所以都點左個卡邦尼年糕~好濃好香既芝士味,最岩芝士控~~~年糕煙煙韌韌好有口感~ 飲品呢,其實食炸雞應該飲啤酒,不過爸爸唔飲得酒,所以就陪佢唔飲啦~餐廳都有D特色飲品,所以就點左呢兩杯smoothie,一杯係mango yogurt,另一杯係yogurt,酸酸甜甜幾好飲呀~兩個人差唔多500蚊,食左一個放肆既炸雞薯條奶昔餐!
好耐無食過炸雞啦!
今次又同爸爸出去搵野食~
厚福街附近有好多野食,
揀左呢間韓國餐廳食炸雞放肆下!!

呢間餐廳喺楝大廈既頂樓,
成楝大廈都好多野食!

六點幾上到去,
都未有好多人住,
餐廳唔算好大,
應該有大概十幾張枱。

炸雞都有好多款,
本來想食四川辣味,
不過餐廳話無,
所以就點左呢個咖哩味炸雞
咖哩汁會有個蠟燭熱住,
炸雞份量都唔少,
應該都有十件,
另外仲有少少沙律菜同酸蘿蔔做配菜

炸雞熱辣辣好香脆,
咖哩汁好香但唔會好辣,
點落炸雞度暖暖地,
唔錯呀!

仲點左個泡菜薯條,
不過係無泡菜既。。。
但就有一兜泡菜味既芝士醬,
薯條係有正有曲既,
上面仲有D泡菜味既辣粉,
幾特別!

淨係食炸雞驚唔夠飽,
所以都點左個卡邦尼年糕~
好濃好香既芝士味,
最岩芝士控~~~
年糕煙煙韌韌好有口感~

飲品呢,
其實食炸雞應該飲啤酒,
不過爸爸唔飲得酒,
所以就陪佢唔飲啦~
餐廳都有D特色飲品,
所以就點左呢兩杯smoothie,
一杯係mango yogurt,
另一杯係yogurt,
酸酸甜甜幾好飲呀~

兩個人差唔多500蚊,
食左一個放肆既炸雞薯條奶昔餐!
2017-11-09
2017-11-09 47 浏览
話說中秋前, 朋友帶我黎試新野順便食個二人團年飯,哈哈。食韓國野不嬲都係我至愛, 所以朋友特登揀左呢間fusion韓菜黎試下。一直以黎都好喜歡食韓式飯團, 所以就叫個呢個泡菜吞拿魚飯團黎食, 泡菜味道唔算好強烈, 岩岩好。吞拿魚同泡菜飯混埋一齊多左少少層次, 但我最喜歡GE就係外層滿滿GE紫菜絲! 另外, 我地再ORDER左一個韓宮年糕, 其實係韓式牛肉炒粉絲MIX 年糕, 有豐富GE傳統炒粉絲味道, 微辣口味增加左味道GE層次。而最重點GE當然要食韓國炸雞, 我地揀左鄉村風味炸雞。原隻烤雞咁上, 真係嚇左我地一跳, 但外皮烤得好脆好香, 呢個份量適合3個人食, 旁邊有3份唔同口味GE醬汁任你點, 但其實就咁食都好好味。新試GE FUSION 韓菜比左新嘗試我, 一試無妨呢~!

話說中秋前, 朋友帶我黎試新野順便食個二人團年飯,哈哈。

新試GE FUSION 韓菜比左新嘗試我, 一試無妨呢~!
2017-10-20