2022-01-21
难得请左假休息下写下文,想出下去chill一下😎想去近d地铁、坐落舒服、野食ok、价钱合理的店真系有时都几难找cafe我又唔饮得茶同咖啡(基本上即系去黎都唔知做咩🤷♂️🤷♂️)打算去大围望望d cafe有无d坐得耐d又望落唔系出名野饮的... 结果就去左呢间野(好啦佢唔系cafe黎🤣)um... 点讲好呢... 佢坐落真心好啱我系度静静享受假期中的lunch野食方面 (其实除左望落环境好,当然都系望落野食吸引先入去啦😛)我叫左水牛城鸡球配意粉,餐汤好快个餐汤就黎左,系蘑菇汤,浓,够菇味,够热,唔水,d菇大粒细粒够口感层次,利申自己有自己整过,佢d料同我自己整差不多咁多😆😆水牛城鸡球,炸得够透,脆,个酸辣酱佢甜酸辣酱度刚好,有d个酱会太甜佢唔会,d肉几嫩,粉唔多啱啱好,调味够,食得出有黑椒同香草更重要系,佢个鸡我食到最后都仲脆脆地,肉唔干,食完又唔觉腻👍意粉比我自己整烟韧d,食得出煮时落够盐(我自己煮好多时唔会落咁多盐,因为成日觉得系屋企煮放咁多盐好浪费🙈)配菜有诚意,脆肉瓜+蘑菇+洋葱,有黑椒+盐调味,明显有处理过(煎过)
找cafe我又唔饮得茶同咖啡
(基本上即系去黎都唔知做咩🤷♂️🤷♂️)
我叫左水牛城鸡球配意粉,餐汤