2024-07-11
呢间餐厅今个月我巳经食第二次,上次食既时候睇到隔离枱食紧既野,就巳经plan定再黎食过🤣🤣🤣 听闻系炸鸡界既Prada, 所以我今次一定要食炸鸡🍗 !!!半半炸鸡 $238炸鸡使用「先焗后炸」既方法,令炸鸡迫出油份,减少油腻嘅感觉,而且仲可以锁住肉汁,做到外脆内嫩 🤤🤤🤤 有好多款口味选择,秘制黑炸鸡/青阳辣椒Mayo炸鸡等等,而我今次叫左Corn-So-Amazing炸鸡同埋紫菜脆脆炸鸡,可以选择有骨/无骨,懒人一定叫无骨🤣🤣 啖啖肉!!而且肉质嫩滑,配埋特制粟米汤味调味粉,够晒惹味,仲好有诚意甘有两旧粟米🤣🤣 另外,紫菜脆脆上面真会有几块炸紫菜既薯片系上面,几得意,有啲似韩国零食甘,果然系有炸鸡界Prada既名衔,名不虚传,大推👍🏻👍🏻👍🏻 爆粟口味芝士🧀 大棒 $58原条芝士棒,同样地炸到劲脆,内面芝士🧀 劲烟韧,仲可以拉丝🤣🤣🤣 一啲都唔漏🤤🤤🤤🤤 韩式甜酱炒年糕 $78年糕烟靭软糯,口感极佳!配埋韩式甜酱,呈现出韩国地道风味😉 青苹果梳打 $88 上次饮过劲好饮,今次仲要食炸鸡,所以唔再叫一杯,直接叫左一Jar🤣🤣🤣 📍尖沙咀金巴利街7号地铺#puradakchicken
半半炸鸡 $238
爆粟口味芝士🧀 大棒 $58
韩式甜酱炒年糕 $78
年糕烟靭软糯,口感极佳!配埋韩式甜酱,呈现出韩国地道风味😉
青苹果梳打 $88
📍尖沙咀金巴利街7号地铺
#puradakchicken
#韩国炸鸡 #韩式料理 #韩式炸鸡 #韩国 #韩国美食 #韩国美食推介 #尖沙咀美食 #炸鸡