2024-04-16 780 浏览
💁‍♀️💁‍♂️ 11/4/2024(Thu), Dinner🍽💁‍♀️为食妙妙呢排煲开韩剧,睇见啲主角食韩食都想食返餐韩国🇰🇷餐,于是💁A先生就奉命去到大埔中心买炸鸡🍗等等嘅食物返屋企边食边煲剧🖥👀。餐厅装饰以橙色为主,远望都好抢眼好易揾到。店内座位唔多,应该主力都系外卖为主。餐牌上炸鸡🍗有6种味道,原味去到辣味或者甜嘅蜂蜜焦糖味都有,总有一款岩你心水嘅。而今晚我地order咗:🔆 蜂蜜焦糖无骨鸡腿肉(6件)($59)估唔到呢盒炸鸡经过大约半个钟嘅路程,返到屋企先食都仲系脆嘅👍🏻。佢唔单止系皮脆,内里嘅鸡腿肉仲系嫩滑,咬开仲有肉汁。配合香甜嘅蜂蜜🍯焦糖,我哋两个人share真系唔够😂😂。跟餐仲有一罐汽水、炸薯条同埋酸萝卜,咁样先$59,性价比超高👍🏻。🔆 炸薯条🍟餐厅用上嘅系粗薯条🍟,炸得香口,系我哋钟意嘅粗薯条🍟。🔆 酸萝卜食炸嘢之间清一清味蕾👅,腌得唔会太酸,食落清新舒爽。🔆 韩国柠七🔆 韩式鱼糕串($24)食落有鱼味,唔会太多粉,烟烟韧韧又吸收咗上汤嘅味道,不错。🔆 韩式泡菜蛋盖炒饭($42)珍珠米炒得粒粒分明,每粒都有泡菜汁包裹住,仲有肠仔粒、菜丝等配料,味道微微辣,食落开胃。铺上

而今晚我地order咗:

🔆 蜂蜜焦糖无骨鸡腿肉(6件)($59)

🔆 炸薯条🍟
餐厅用上嘅系粗薯条🍟,炸得香口,系我哋钟意嘅粗薯条🍟。

🔆 酸萝卜
食炸嘢之间清一清味蕾👅,腌得唔会太酸,食落清新舒爽。

🔆 韩国柠七

🔆 韩式鱼糕串($24)
食落有鱼味,唔会太多粉,烟烟韧韧又吸收咗上汤嘅味道,不错。

🔆 韩式泡菜蛋盖炒饭($42)
珍珠米炒得粒粒分明,每粒都有泡菜汁包裹住,仲有肠仔粒、菜丝等配料,味道微微辣,食落开胃。铺上面嘅蛋煮得嫩滑,配埋炒饭同食配搭得不错😋😋😋。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整体食评:8.5/🔟
❤🙆‍♀️(为食妙妙)整体食评:8.5/🔟
👉🏻 炸鸡🍗有点喜出望外,皮脆肉嫩又有肉汁,下次食韩食有多个选择

A先生车友指数 🚗
🛣️ 交通容易指数:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊车容易指数:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
👉🏻 餐厅位处嘅大埔超级城有几个停车场🅿️,泊车一般唔系问题,消费换免费泊车🅿️亦唔难
👉🏻 商场隔离就系大埔中心巴士总站,有多条线路去全港各区,交通尚算好方便
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-04-11