2019-05-27
今日终于试到想食好耐既NeNe Chicken~之前一路都想黎试下但怕长龙就一直都冇黎~今日醒目谂住3点呢个钟数应该冇咩人就拣呢个时候黎食啦!点知一黎到入面已经坐左8成人,可能个个都好似我咁谂~谂住早d食唔驶排队~睇下个MENU真系样样都劲吸引!最后拣左双重滋味炸鸡,可以自选两款口味既炸鸡~一次试唔同口味!今次我就拣左蒜酱伴脆薯条炸鸡同秘风糖炸鸡!我觉得我拣蒜酱伴脆薯条炸鸡系非常聪明!因为一碟入面又有薯条又有炸鸡食~感觉好抵啰~拣冇骨鸡肉要加10蚊,但想要啖啖肉既我地就拣左冇骨啦!等左一阵就上台喇~个卖相系超!级!吸!引!!一碟炸鸡两种口味,一边系被满湖既白色酱汁淋面既炸鸡同薯条,一边系好香炸蒜同干辣椒味既炸鸡~两边既鸡鸡都令人流哂口水!即刻试下蒜酱伴脆薯条炸鸡先,薯条炸鸡热辣辣唔在讲,个蒜酱真系为佢地加左唔少分!好香蒜头味,少少咸咸地,点炸鸡定薯条食都好夹!鸡肉炸完但入面都保持嫩滑!正~秘风糖炸鸡味道都好得意,佢系甜味既避风塘形式既炸鸡~味道好特别,既有避风塘既香口,又有糖既甜味,推介呢个口味!!食咁多炸鸡都有D口渴,睇完个drink list本身想叫粉红色既Detox Lemon
食咁多炸鸡都有D口渴,睇完个drink list本身想叫粉红色既Detox Lemon Tea,因为见到佢个样好靓咁~点知店员话卖哂~于是就叫佢个fd,浅蓝色既Detox Lemonade啦!一黎到真系同图一样咁靓~粉蓝色既外表完全谂唔到佢同Lemonade有咩关系,点知一饮系好清新既柠檬味~酸酸甜甜既味道完全将炸鸡既腻感去除,呢杯又系我超推介既饮品!黎食炸鸡真系必叫!
两个人叫一碟炸鸡既份量真系岩岩好~两个都食得饱饱的~超满足!