2020-10-11 1193 浏览
成日经过韩国街都见到好多韩国餐厅,但系今日竟然比我见到一间要上楼梯比较隐蔽嘅韩国餐厅!最重要系入边嘅老细竟然系韩国人,所以好有亲切感,佢仲好有礼貌咁样同我哋打招呼🤣🤣一入到餐厅啲侍应都好好咁介绍餐牌上嘅食物,而呢一间餐厅最出名就系食炸鸡!韩国炸鸡出晒名,但系好唔好食又系另外一回事!我自己都去过韩国几次,食炸鸡嘅经验都唔少,但系呢度嘅炸鸡都比得上韩国𠮶款,个皮够脆,而且啲鸡够嫩!而且甜辣同原味可以双拼咁嗌,大约有10几只,真系够四个人食!!而且甜辣唔会辣到要饮水𠮶种,所以可以放心咁食!而我哋都嗌左个韩式辛辣面同蛋锅,韩式辛辣面味道比较辣,但系面质都仲系会好弹牙,好有口感,而且入边再加左一只蛋添!我哋亦都亦都嗌咗五花腩,隔离亦都有啲泡菜做配菜,佢肉质比较干身,所以配埋泡菜食,个口感就啱啱好啦!佢除咗分量多之外,味道都几好,第一下食会有一种烟肉味嘅味道,而且肉同脂肪分布嘅比例啱啱好,唔会觉得好油腻!最后我哋都嗌咗一杯西柚梳打特饮,最欣赏就系佢唔会好甜,而且唔系药水味𠮶种,我哋食餐都食得好满足🤩🤩