2018-08-08
讲到炸鸡脾冠军,三多真系当之无愧!三多鸡髀系我唯一会连皮食的鸡件。当初第一次食嘅时候,仲未有任何分店,已经一试爱上。分店当中,位于元朗,观塘,荃湾(已结业)同红磡(已结业)都食过。每间水准都唔错,拍得住总店。三多已经食过无数咁多次,每次都为鸡髀而来。晚餐冇食得太满足,加上到达嘅时候已经凌晨一点,足足点左四样野。全部都系炸物,万分邪恶的宵夜。招牌炸鸡脾 $30唔知系咪太耐冇食嘅关系,感觉鸡髀Size 比以前细咗啲,但依然咁好味。 🐥从来食鸡唔食皮既我(怕肥),对住三多炸脾真系无法抗拒,照单全收。🍍炸菠萝角 $20/5 平时烧菠萝就食得多,唔知炸菠萝大家又食过未?咁新奇有趣当然要试吓。咬落去外脆内里是溶了的菠萝角,味道同口感都好创新。✋🏻三层西多士 $25 西多士都唔系间间茶餐厅有,既然呢度有当然要试下啦。切开后,可见其中一层夹着一块火腿,感觉有点多余。面包不够厚,不是传统做法,所以有少少失望。🧀炸芝心丸 $42/6相信大家对芝士丸都唔陌生,唔需要我多讲。温馨提示:大埔总店某几款小食价钱会比其他分店便宜$1-3元。所以以上价钱只供参考
招牌 炸鸡脾 $30
🍍炸菠萝角 $20/5
✋🏻三层西多士 $25
🧀炸芝心丸 $42/6
相信大家对芝士丸都唔陌生,唔需要我多讲。