一提起系铜锣湾食车仔面 好多人都会提起新记车仔面不过呢我就未试过 🙊🙊 今次就系朋友介绍我黎试下 朋友话依间野成日都会上啲饮食杂志 或者比人哋访问 似乎真系好出名咁样🧐一入到去就见到好多访问🗞、采访贴晒系埲墙度 📰📰📰 睇落应该都系开咗一段时间 兼且系比较出名 唔似系𠮶啲随随便便嘅车仔面 车仔面餐全日供应两款面餐$46 三款面餐$50 四款面餐$60 而且系包嘢饮嘅所以如果当夜晚餐食嘅话其实系实惠便宜而我识𠮶晚就系食晚餐 🥣 所以我拣咗三𩠌面餐 睇吓食完之后够唔够饱啦🤓三款𩠌入边我就拣咗炸鱼皮、秘制猪腩肉同埋牛孖根 面底方面 我就拣咗油面 睇吓依个配搭好唔好味先😬三款𩠌车仔面黎到𠮶下其实我第一个感觉系有少少惊讶 🙀 原因就系佢将啲炸鱼皮放咗喺碗面入面 🤷‍♂️🤷🏻‍♀️咁即系话郁一郁个匙羹 啲鱼皮就会浸落个汤底瞬间就会变林 🤡🤡食唔到佢脆卜卜炸鱼皮嘅感觉 依个嘅处理系非常之令人失望的💥 第一次食车仔面嘅炸鱼皮系连埋啲面一齐放讲下佢啲腩肉先 佢讲到明系秘制猪腩肉 👐🏼咁就试吓佢系咪同出边嘅系有一个明显嘅分别新记车仔面嘅腩肉就系比较大块而且佢嘅肉都系会比较肥 🐷但系呢就食唔到啦有啲乜嘢特别嘅秘
一提起系铜锣湾食车仔面
好多人都会提起新记车仔面

车仔面餐全日供应两款面餐$46
三款面餐$50 四款面餐$60 而且系包嘢饮嘅
所以如果当夜晚餐食嘅话其实系实惠便宜

三款𩠌车仔面

第一次食车仔面嘅炸鱼皮系连埋啲面一齐放

新记车仔面嘅腩肉就系比较大块而且佢嘅肉都系会比较肥 🐷但系呢就食唔到啦有啲乜嘢特别嘅秘制酱汁 都系唔算话太过特别🤔

最后 就系食咗佢嘅牛孖根 依到既牛孖根唔会太韧 食落都算系容易入口 唔会太难咬
份量都唔会太少 应该都有三至四旧到
呢个算系比较正常 😅😅 唔会话令人失望的

车仔面

总括而言 见到新记车仔面咁多人推介 又有咁多报纸 📰 饮食专栏推介 但系今次亲身试过就觉得唔系话太过特别😗
个人认为仅属一般车仔面 只系佢嘅汤底辣味系比较突出 其余嘅𩠌菜算系ok la 水平

• 车仔面