九月廿七日星期日,阴天,已经落咗成个礼拜雨⛈希望快啲天晴☀️约左妈咪叹茶☕️去开湾仔「明阁」但无位😞上网发现附近呢间「龙袍」,见到啲餐具好靓,即刻打电话订枱,可惜满座,接线小姐话要等到1:30pm才有枱,唔紧要,返正星期日😉.我哋1:10pm, 虽然未够钟,但我听到接待员话有一张枱可以先给我们👏🏼👏🏼👏🏼.中菜厅布置以红、白色为主,简洁舒适,枱与枱之间有一定的距离👍🏻餐具美观整洁😍,疫情时期,最紧要清洁,呢样野呢度做得好好,加分🤓.轮到食物,两个人叫咗🥢雪山义烧包、肠粉(忘记全名,不过系内里脆卜卜果只)、虾饺和鸡扎🥙🥘🥫🥟🍗雪山义烧包ok, 肠粉嘅皮几好但内里脆卜卜的物体不好吃,虾饺够大只亦有虾味,鸡扎中规中矩😋.整体满意,价钱公道。不过每次都要叫人加茶、加水,打开左茶盖好耐都无人理,呢样就扣分,亦希望可以改善🧐