2014-03-17
经常会经过书湘门第,但直到喺 openrice见到个唔错嘅食评先被吸引到去试。 环境卫生:入到去先知原来有两层。我一家五人六点几去到被安排坐喺已剩下的两张空枱的二楼。迟一歩肯定无位坐。 入面的格局有d古时风味,有d客栈嘅感觉。 卫生OK。服务:态度可改善。Menu要自己攞,筷子又等咗成世都未有。味道价钱:我黎呢度系为咗想试低佢地嘅窝窝头点知㸃完一阵侍应生话卖哂,超失望! 但我觉得系佢地唔想整。 睇咗menu 一阵,我地要咗以下:1. 长豆角($49?)好油好辣,但好够锅气,好香口,好味。 2. 炒茄子($39)普通,又系好油好辣嘅一碟。3. 毛氏红烧肉 ($89)大家都认为超难食! 个sauce甜甜地,肉有d唔新鲜嘅感觉。4. 三鲜水晶锅巴($68)又好麻麻嘅一碟。汤汁有d Thick and sticky , but 清。锅巴脆但无味。5. 长沙炒米粉 ($39)料少到爆。有d辣,但味道普通。Final Verdict:好失望,无意欲返去。
环境卫生:
入到去先知原来有两层。我一家五人六点几去到被安排坐喺已剩下的两张空枱的二楼。迟一歩肯定无位坐。 入面的格局有d古时风味,有d客栈嘅感觉。 卫生OK。 服务:
态度可改善。Menu要自己攞,筷子又等咗成世都未有。
味道价钱:
1. 长豆角($49?)好油好辣,但好够锅气,好香口,好味。 2. 炒茄子($39)普通,又系好油好辣嘅一碟。 3. 毛氏红烧肉 ($89)大家都认为超难食! 个sauce甜甜地,肉有d唔新鲜嘅感觉。 4. 三鲜水晶锅巴($68)又好麻麻嘅一碟。汤汁有d Thick and sticky , but 清。锅巴脆但无味。 5. 长沙炒米粉 ($39)料少到爆。有d辣,但味道普通。 Final Verdict:
好失望,无意欲返去。