我星期日睇演唱会, 约咗成班friend 一行八人喺尖沙咀等, 见附近冇咩好食, 呢间嘢又有位㖞, 我哋咪入去坐啰. 坐低后完全冇人俾餐牌我哋, 唔好讲茶啦, 真系水都冇杯呀! 之后我哋问佢攞餐牌"唔该攞本餐牌我睇睇", 点知八个人都真系得一本, "唔该攞多本餐牌我哋睇睇", 点知都真系多一本. 哗! 真系听话.我都唔记得我哋叫咗几多嘢食喇, 但系我最记得系, 每样嘢都系得少少, 我哋八个人叫汤, 每人半碗; 叫炒年糕, 每人得一件. 最好笑系我个friend 都话啲炒饭入面o既虾臭, 个waiter 都可以叫我哋试真啲啰.最后食净好多嘢都谂住饮杯水走啦, 叫咗两次都冇人嚟, 再叫多次就有个全场最串o既妹妹仔埋嚟, 点知加咗唔够两杯水又走咗去, 我哋叫佢返嚟加水, 佢仲讲埋"XX"两个字. 哗! 依家咩态度呀, 唔好讲我系客人啦, 就算点都唔应该讲啩!收钱张单又唔清楚, 我哋冇叫A 又话我哋有, 问佢A 即系咩啦, 点知佢哋话即系B 㖞. 你估你系麦兜呀?