2021-09-12
成日路过壹汇, 都见倒好多人等紧位, 今日早左起身, 即管试下等位.去到拎飞已经104, 但仲叫紧60, 不过D位原来都快走, 可能有部份拎左飞不在场, 同埋搭枱可以先入.哩个舖位前身都系酒楼, 所以位置都好大, 同埋抗疫版都做得好好.肠粉皮唔算厚, 但有D鞋身, 反而叉烧唔鞋, 豉油都咸甜适中, 中规中举啦凤爪够味同够淋身, 但系就偏油左D.薄饼煎唔透, 食落去仲系面浆咁, 只有条边先煎得够, 只虾够味既, 不过食完先发现, 个底都几油.菜肉包个皮又厚又鞋, 又欠缺一般既甜味, 肉饀完全无味, 平常酒楼唔够味的话, 会落多D胡椒粉盖一盖个味, 不过哩个除左少少菜味, 系食唔倒其他味喇.烧卖皮唔知系蒸过龙定未蒸淋, 系有D干身既, 虽然刚蒸出黎, 但蟹子同皮既颜色比较暗哑, 味道系够味既, 虾都切得细粒左, 所以感觉都偏多.牛肉球唔硬, 虽然落左好多芫茜, 但系都系无乜味.我谂多人排既原因, 可能真系D老人家钟意食淡口D卦, 我就一般喇.
凤爪够味同够淋身, 但系就偏油左D. 薄饼煎唔透, 食落去仲系面浆咁, 只有条边先煎得够, 只虾够味既, 不过食完先发现, 个底都几油.
菜肉包个皮又厚又鞋, 又欠缺一般既甜味, 肉饀完全无味, 平常 酒楼唔够味的话, 会落多D胡椒粉盖一盖个味, 不过哩个除左少少菜味, 系食唔倒其他味喇.
牛肉球唔硬, 虽然落左好多芫茜, 但系都系无乜味.