2013-02-17
前几日,约女友人TW寻日(16-2-2013 Sat)出o黎拜年兼食晏,佢提议呢几个屋苑下面o既商场揾o野食.由于佢先o黎,佢就睇吓有咩o野食,我o黎到后,大家都决定食Pizza Hut.我o地坐低后,拣o左$248.00o既芝士7重奏2人套餐,因为有为新年出o既喜庆小龙虾pizza.我o地就将餐饮加$9.00,要蓝莓青柠宾治少冰同青苹果柠檬茶,要蘑菇忌廉鸡汤同烤鸡田园沙律.好,餐汤先o黎,忌廉汤几杰但唔太够味,我就加o左黑胡椒碎饮,鸡肉冇味系预o左,由佢吧.之后烤鸡田园沙律到o黎,有两片牛油多士,一咬落去,个皮有啲韧,摆o左好耐吗?但TW话佢o个件脆.@.@”之后就食烤鸡喇,不过睇到啲鸡肉好似干干地,系咪烤过龙?食落,冇味不过好彩又系唔系好o鞋,亦好彩黑醋都几多,令成碟都系新鲜蔬菜o既沙律够味.食到最后,我发现在旧椰菜头,好明显呢旧系垃圾啦,点可以摆埋o系呢碟沙律o度上枱o架?而两杯饮品都到o黎,睇见我o个杯颜色好靓,不过就只有青苹果味,可能青苹果味太抢吧.而TW o既蓝莓青柠宾治呢,颜色好淡,佢话味道好淡.最后到o黎o既系喜庆小龙虾pizza,其实上面o个啲似雪糕球o既o野系咩o黎
我o地坐低后,拣o左$248.00o既芝士7重奏2人套餐,因为有为新年出o既喜庆小龙虾pizza. 我o地就将餐饮加$9.00,要蓝莓青柠宾治少冰同青苹果柠檬茶, 要蘑菇忌廉鸡汤同烤鸡田园沙律.
好,餐汤先o黎, 忌廉汤几杰但唔太够味,我就加o左黑胡椒碎饮,鸡肉冇味系预o左,由佢吧.
之后烤鸡田园沙律到o黎, 有两片牛油多士,一咬落去,个皮有啲韧,摆o左好耐吗?但TW话佢o个件脆.@.@”
食到最后,我发现在旧椰菜头, 好明显呢旧系垃圾啦,点可以摆埋o系呢碟沙律o度上枱o架?
而两杯饮品都到o黎,睇见我o个杯颜色好靓, 不过就只有青苹果味,可能青苹果味太抢吧.而TW o既蓝莓青柠宾治呢,颜色好淡, 佢话味道好淡.
最后到o黎o既系喜庆小龙虾pizza, 其实上面o个啲似雪糕球o既o野系咩o黎?TW估系芝士.好,我o地趁热食喇,
呢个芝士系好多,咩o野小龙虾真系好小,而且我唔多信系小龙虾,感觉似普通虾多啲.而成个pizza o既料其实唔多,o个个雪糕球亦真系芝士o黎,系好浓味o既芝士但唔太咸,好味. 而边位亦食到芝士味,呢种就咸啲.
侍应话呢个pizza冇分厚唔厚批,因为系手拉㖞,不过都算几厚,但我o地食唔到7种芝士味啦,唔知芝士7重奏个名点o黎呢?
食完呢个餐系o岩o岩饱肚,OK o既.
服务:
我o地去到时系1:30pm左右,里面唔系好多人,但剩返o既系两人枱,receptionist就带我o地去其中一张,不过我o地除o左手袋外,各人都有一袋o野,TW当然唔想坐呢啲咁窄o既枱,而当时有一张四人枱走o左,佢就要求坐呢张,receptionist就话冇问题,不过要我o地返出门口等执好枱,OK o既.
o系等o既时候我就揭吓menu,佢就主动畀本有二人餐o既menu我o地睇,重介绍加钱就可以改二人餐set好以外o既pizza,直到呢o度,我o地都觉得佢o既服务系OK o既.之后执好位就叫我o地入去,我o地入到去,TW睇到一张四人卡位又吉o左同set o紧枱,佢就问可唔可以坐o个张,但receptionist拒绝话,o个张未set好位.我o地就觉得逊色o左喇.
落单时,我同女侍应讲蓝莓青柠宾治少冰,点知我o地两杯o野饮到o黎时,啲冰比我冇话要少冰o既青苹果柠檬茶多一倍,真系奇怪.于是我o地叫佢换过,换过返o黎后,原本几深色变到好浅色?我o地怀疑佢o地倒o左啲冰后只加返水沟淡.L
之后我o地饮完汤,沙律同pizza都纷纷o黎到,但女侍应都重唔主动执o野,又打折扣啦.
环境:
好grand好靓,不过非卡位o既凳系木凳冇软垫就唔系几好.
其他:
张张枱都已经放o左一樽水同好多客人都会用o既调味料,一来方便客人,二来减去侍应o既工作,呢点几聪明.
价钱:
由于在信用咭9折优惠,所以原本要$292.60就折实为$263.00