2024-01-01
今日同朋友放工后要chill 一chill,所以去咗荷里活广场嘅一间Cafe叫Ocio kitchen💛呢间嘢都开咗一段日子,知道系呢一区都算几出名🥰所以特登嚟试吓😀我地叫咗1个set dinner,1个小食,一个甜品👍🏻😙✨Set dinner - 酱渍杏鲍菇牛肝菌意大利饭✨自从7-8月去完欧洲之后好似冇再食risotto😂💛呢一碟果然无令我失望,杏鲍菇超级足料,个酱汁都调较得刚好,最怕有啲好淡味嘅🥹意大利饭都索哂啲酱汁嘅精华😋十分满足!✨烤芝士肉丸伴薯蓉✨晚餐可以加钱叫呢款小食👍🏻朋友最喜欢食某著名家私舖嘅肉丸薯蓉😂今次经佢验证,佢话呢度仲好食😂😂上碟嘅时候仲系超级热,卖相又靓🥰蕃茄味酱汁甜酸度刚好,愈食就愈开胃🥰令我地更加ready黎紧食甜品😋✨绿茶大福雪山热香饼✨重头戏黎喇🤣🤣🤣黎得呢度当然要试吓佢最出名嘅热香饼🥞其实即系梳乎厘pancake😀今次叫左绿茶大福口咪,上面有层mochi 嘅物体,烟烟韧韧,为梳乎厘增加唔同层次嘅口感😀绿茶味都好足够,冇偷工减料👍🏻🍵热嘅pancake捞埋云呢拿雪糕食,味道更丰富🤭Mocha味道唔太甜,因为我麻麻地朱古力味太重嘅,呢度系咖啡味出啲,值
我地叫咗1个set dinner,1个小食,一个甜品👍🏻😙
✨Set dinner - 酱渍杏鲍菇牛肝菌意大利饭✨
✨烤芝士肉丸伴薯蓉✨
✨绿茶大福雪山热香饼✨
Mocha味道唔太甜,因为我麻麻地朱古力味太重嘅,呢度系咖啡味出啲,值得一赞👍🏻☺️
呢度唯一缺点系枱同枱之间有啲近,好容易听到隔篱枱讲乜,如果座位安排会好点就完美了🥹下次再试其他口味pancake 先🤭🤭