2018-01-02 197 浏览
今年係第二年同另一半再嚟呢度打邊爐慶祝聖誕節,訂檯時指明要坐露台,因為空氣流通啲打邊爐會舒服啲。我哋揀左麻辣湯併蕃茄薯仔湯,麻辣湯嗰邊湯料有豬紅同肥腸,蕃茄薯仔湯就清清地,淥菜同醉雞翼出味啲✌🏻火鍋料方面,由於我唔係好舒服,而另一半唔食海鮮,所以我哋就冇叫好多嘢食。首先講下呢碟牛頸脊,例牌嘅份量對於我哋兩個啱啱好,肉質腍,肥瘦適中。我哋都點咗毛肚,佢切到咁大片,淥好真係好爽脆好好咬口。主角係醉雞翼,我哋真係為咗佢再嚟架!因為打邊爐嘅醉雞通常都冇邊間特別好好食,但係呢個真係好驚喜!好入味!所以極力推介放去啲清清地嘅湯入面淥。至於個墨魚汁墨丸,口感唔錯,爽口,入面有啲墨魚粒咬下,但係味道唔夠鮮味,主要係調味料嘅味道。我哋都點咗牛舌,通常牛舌都好少食到好差嘅,呢度都係啦。

我哋都點咗毛肚,佢切到咁大片,淥好真係好爽脆好好咬口。
我哋都點咗牛舌,通常牛舌都好少食到好差嘅,呢度都係啦。